Sušić sve karte baca na trijumf

„Zmajevi” su bez bodova, dok Nigerijci imaju jedan, osvojen u prvom kolu protiv Irana
1 komentar(a)
Edin Džeko, Foto: Beta/AP
Edin Džeko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.06.2014. 13:58h

Nakon nesrećnog starta protiv Argentine, gdje je već nakon tri minuta bila u zaostatku (na kraju poraz 2:1), Bosna i Hercegovina će pokušati da se vadi protiv Nigerije. Biće to prvi duel ove dvije ekipe, koje će se sastati u ponoć u Kujabi. Nakon pogotka protiv Argentine, strijelac prvog gola na svjetskim prvenstvima za BiH, Vedad Ibišević je najavljen u tandemu s Edinom Džekom od prvog minuta.

"Poraženi smo od Argentine, idemo dalje, sljedeća je Nigerija. Nismo mogli u prvom meču s dva napadača, jer smo već imali dosta ofanzivnih vezista. Vjerovatno ću promijeniti nešto u formaciji, ali sve zavisi od situacije", rekao je selektor BiH Safet Sušić.

„Zmajevi” su bez bodova, Nigerijci imaju jedan, osvojen protiv Irana u vjerovatno najslabijem meču na turniru do sada (0:0).

Na dosadašnjim mundijalima Nigerija je protiv Evropljana upisala po četiri pobjede i remija, dok je jednom poražena.

„Super orlovi’’ su, međutim, na posljednjih devet mečeva na svjetskim prvenstvima upisali tri remija i šest poraza. Najveći uspjeh su ostvarili 1994. i 1998. godine, kada su stigli do osmine finala. Prije 16 godina ih je u Francuskoj vodio legendarni Bora Milutinović.

Nigeriji je ovo vjerovatno posljednja šansa da „ugrabi” još koji bod, jer se u narednom kolu sastaje sa Argentinom.

Nakon ktitika bivšeg reprezentativca Džej-Džeja Okoče na račun blijede igre sa Iranom, defanzivac Efe Embrouz se nada boljoj partiji.

"Mislim da možemo do pobjede. Poslije remija u prvom duelu sam pročitao mnogo kritika na račun trenera koji je uradio sve da nas pripremi na pravi način. Naši navijači ne zaslužuju bol koji trenutno preživljavaju, tako da ćemo sve učiniti da im donesemo radost", kazao je Ambrouz

Bonus video: