Hrvatska nemilosrdna prema očajnim Kameruncima

Hrvatska je do prvog trijumfa na šampionatu došla golovima Ivice Olića u 11, Ivana Perišića u 48. i Marija Mandžukića u 61. i 73. minutu. To je najubjedljiviji trijumf Hrvatske na šampionatima svijeta
27 komentar(a)
Mario  Mandžukić, Ivan Perišić, Foto: Reuters
Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2014. 00:54h

Fudbaleri Hrvatske pobijedili su večeras selekciju Kameruna sa 4:0 u drugom kolu Grupe A Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Golove za Hrvatsku postigli su Ivica Olić u 11. minutu, Ivan Perišić u 48, dok je Mario Mandžukić dva puta tresao mrežu Kameruna u 61. i 73. minutu.

Hrvatska je poslije ove pobjede treća na tabeli sa tri boda, dok je Kamerun bez bodova.

Na samom početku meča Kamerun je bio opasniji, ali je Hrvatska vrlo brzo preuzela kontrolu i počela da napada. To je urodlilo plodom vrlo brzo, pošto su u 11. minutu poveli.

Prva prava akcija na meču rezultirala je golom. Dario Srna je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u šesnaesterac, ispred Maria Mandžukića je bio štoper Kameruna, pa je on samo odbio loptu do Ivana Perišića koji je pronašao Olića na drugoj stativi i kome nije bilo teško da je smjesti u gol.

Poslije gola Hrvatske tempo igre je opao, igralo se uglavnom na sredini terena, pa nije bilo većih uzbuđenja sve do 40. minuta kada je Aleks Song zbog udaranja Mandžića dobio direktni crveni karton.

Već poslije 20 minuta igre u drugom poluvremenu pobjednik je i definitivno bio riješen.

Hrvatska je udvostručila prednost u 48. minutu. Golman Kameruna je loše ispucao loptu koju je na polovini terena prihvatio Perišić i koji je krenuo u solo prodor. Pretrčao je četrdesetak metara, ušao je u šesnaesterac i pogodio za 2:0.

U 61. minutu Hrvatska je potvrdila pobjedu trećim golom. Danijel Pranjić je izveo korner sa lijeve strane, a Mandžukić je lako glavom poslao lotu u mrežu.

Do kraja meča igrači Hrvatske su dominirali na terenu, a tu dominaciju su potvrdili još jednim golom, a strijelac je u 73. minutu ponovo bio Mandžukić.

"Moram da čestitam momcima. Mogli smo da damo još koji gol, ali budimo zadovoljni jer smo igrali u teškim uslovima. Bilo je teško sjedjeti ili stajati, zamislite kako je onda bilo trčati", rekao je Kovač, prenose hrvatski mediji.

U posljednjem kolu Grupe A, koje je na programu u ponedjeljak, Hrvatska igra protiv Meksika, dok se Kamerun sastaje s Brazilom.

"Nećemo slaviti, čeka nas ozbiljan protivnik. Vidjećemo šta možemo da uradimo protiv Meksika. Nadam se da ćemo s našim igračima uspjeti riješiti utakmicu u našu korist", rekao je Kovač.

Grupa A

Hrvatska - Kamerun 4:0

Brazil - Meksiko 0:0

Tabela

1. Brazil 2 1 1 0 3:1 4

2. Meksiko 2 1 1 0 1:0 4

3. Hrvatska 2 1 0 1 5:3 3

4. Kamerun 2 0 0 2 0:5 0

Bonus video: