Japan i Grčka traže šansu za prolaz, poraženi pakuje kofere

Sve je jasno - ko pobijedi ima šanse za prolaz, dok poraženi može da razmišlja o povratku kući
0 komentar(a)
Zakeroni, Foto: Beta/AP
Zakeroni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.06.2014. 13:04h

Samo dva igrača su ostala iz šampionske ekipe 2004. godine, kada je Grčka neočekivano pokorila Evropu u Portugalu - dvojac sada već iskusnih vezista Jorgos Karagunis i Kostas Kacuranis.

Ovo je četvrti Mundijal za „helene’’, a nikada nisu uspjeli da prođu grupnu fazu. Grci su imali stamenu odbranu tokom kvalifikacija, u kojima su primili samo četiri gola na deset mečeva, da bi razočarali svoje navijače protiv Kolumbije na otvaranju, gdje su pregaženi sa 3:0.

Napadač Jorgos Samaras smatra da će njegova ekipa igrati napadački fudbal u meču protiv Japana koji se igra večeras u ponoć u Natalu.

"Znam da svi očekuju da ćemo igrati povučeno, ali nam ovaj meč mnogo znači jer bi porazom skoro sigurno ispali sa prvenstva", poručuje Samaras.

„Samuraji’’ peti put igraju na Mundijalu, a najveći uspjeh su ostvarili 2002. i 2010. godine, kada su stizali u osmini finala.

Poslije poraza od Obale Slonovače 2:1, Japan se nalazi u istoj situaciji kao njihov protivnik. Sve je jasno - ko pobijedi ima šanse za prolaz, dok poraženi može da razmišlja o povratku kući.

Selektor Alberto Zakeroni se uzda u nekoliko igrača koji igraju u jakim evropskim klubima - Keisukea Hondu, Juta Nagatoma, Šinđija Kagavu...

"Posjed je najbitniji, ukoliko budemo držali loptu duže od protivnika imamo veće šanse za pobjedu. To je moja filozofija. U prošlom meču nismo imalu posjed i izgubili smo", kaže Zakeroni.

Bonus video: