Mladić koji je prevario smrt čak osam puta i završio triatlon

Mladić kažeda se osjeća sjajno i rekao je da je ponosan na sebe jer se nakon tri kobne godine vratio kako bi završio takmičenje za koje se toliko borio
105 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2014. 07:57h

Sportista Metju Hovksli (26) iz Irske izbjegao je smrt čak osam puta, nakon čega se vratio u formu i završio triatlon u svom gradu, u kom je sve i počelo.

Mladić se 2011. godine takmičio u triatlonu te je nakon skoka u plitko more slomio vrat. Nakon nesreće je pet sedmica bio u komi, pa su ljekari predviđali da će cio život ostati paralizovan. Kada se probudio u bolnici je dobio upalu pluća, koju je srećom prebolio, pa je počeo da hoda.

Imao je poteškoća u oporavku i stručnjaci su govorili da više nikada samostalno neće moći da hoda. Malo nakon što je otišao na kućnu njegu ljekari su mu otkrili rak testisa.

Operisali su ga, pa je izbjegao smrt, a nakon toga je i prohodao. Potpuno se oporavio i bio je toliko u formi da su svi govorili da se radi o pravom čudu, piše Daily Mail.

Hovksli je ponovo počeo da trenira, a nakon nove nesreće u moru su ga četiri puta oživljavali, jer je njegovo srce prestalo da radi i pluća su mu se napunila morem. Spasio ga je par koji se našao u blizini.

Hovksli je prije nekoliko dana istrčao pet kilometara i preplivao 350 metara za sat i 25 minuta, a vožnju biciklom nije odradio jer mu bicikl na vrijeme nije bio spreman.

Mladić kažeda se osjeća sjajno i rekao je da je ponosan na sebe jer se nakon tri kobne godine vratio kako bi završio takmičenje za koje se toliko borio.

Galerija

Bonus video: