Meksiko jači i od sudija i od Kameruna

Umberto Klaviho i Vilmar Roldan će vjerovatno „obući” odore Kameruna - glavni i pomoćni sudija iz Kolumbije su uništili Meksiko, pošto Đovaniju dos Santosu nisu priznali dva čista gola
5 komentar(a)
Oribe Peralta, Foto: Beta/AP
Oribe Peralta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.06.2014. 18:33h

Japanac Juiči Nišimura se na društvenim mrežama već našao u čuvenom albumu „Paninija” u dresu Brazila zbog toga što je svirao nepostojeći penal Dejanu Lovrenu nad Fredom, a Umberto Klaviho i Vilmar Roldan će vjerovatno „obući” odore Kameruna - glavni i pomoćni sudija iz Kolumbije su uništili Meksiko, pošto Đovaniju dos Santosu nisu priznali dva čista gola!

Klaviho je prvi „šou” imao u 11. minutu, kada je napadaču Viljareala podigao ofsajd zastavicu, iako je bio makar u liniji.

Još gori previd je napravio u 30. minutu, jer je opet signalizirao nedozvoljenu poziciju, mada je loptu nakon kornera dodirnuo samo Kamerunac Maksim Čupo-Moting! I Roldan je podjednako kriv, jer je drugi put morao da vidi kakvu je grešku napravio njegov pomoćnik.

Ko zna, možda je arbitrima iz Viljavisensija i Amalfija smetala veoma jaka kiša, koja je bez prestanka lila u Natalu... Doduše, to nije smetalo njihovom kolegi na drugoj strani terena Eduardu Dijasu, koji je zbog ofsajda poništio neregularan gol Samuela Etoa.

Pravda je, ipak, pobijedila - Oribe Peralta je u 61. minutu naletio na loptu koju je odbio Šarl Itandje nakon šuta Dos Santosa i bez problema je ubacio u nebranjenu mrežu.

„Sombrerosi” su dominirali tokom čitavog meča, mada je Kamerun ni iz čega stvorio dvije dobre šanse - Eto je u 21. minutu okrznuo stativu, a Fransisko Oćoa je u 91. ukrotio dobar šut Benjamina Mukanđa.

Bonus video: