Meksikanci jurišaju na Etoa i bez Ćićarita

Ove dvije selekcije su se do sada sastale samo jednom - 1993. godine je slavio Meksiko sa 1:0.
59 pregleda 3 komentar(a)
Meksiko, Foto: Beta/AP
Meksiko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.06.2014. 08:20h

Za put Meksika i Kameruna ka završnici 20. Mundijala u Brazilu postoji samo jedna riječ - sapunica!

Zato je valjda i žrijeb bio najpravedniji pa je odredio da se „asteci” u prvoj utakmici oprobaju sa „lavovima”.

Olimpijski pobjednik iz Londona prije dvije godine, Meksiko, očitao je tada fudbalsku lekciju Nejmaru i drugovima u finalu, a onda se baraža sa Novim Zelandom domogao zahvaljujući pobjedi već plasirane Amerike nad Panamom.

S druge strane, Kamerun je imao sreću da Togo napravi propust i u sastav uključi suspendovanog igrača, da bi dobijenu utakmicu FIFA registrovala sa službenih 3:0 za „lavove”.

Ove dvije selekcije su se do sada sastale samo jednom - 1993. godine je slavio Meksiko sa 1:0.

"Od samog početka mi moramo da u glavi stvorimo sliku da ćemo igrati u finalu. Meksiku samo nedostaje taj mentalitet pobjednika", rekao je selektor Meksika Migel Erera.

Selektor sa najmanjim godišnjim primanjem od 32 na Mundijalu u Brazilu, koji prihoduje 125.000 funti godišnje, važi za čovjeka kojem ne nedostaje hrabrosti. Potvrdio je to i izostavljanjem iz prvih 11 za današnji duel napadača Mančester junajteda Ćićarita Ernandesa, koji za reprezentaciju nije postigao gol već 11 mjeseci.

I kapitenu „lavova” Samjuelu Etou će biti 4. nastup, a u prethodna tri Kamerun je ispadao u grupnoj fazi.

"Neće nas zavarati loše igre Meksika. Dobro smo izanalizirali njihovu igru i smatramo da nisu ekipa koju ne možemo da pobijedimo", naglasio je iskusni njemački trener na klupi Kameruna Folker Finke.

Bonus video: