Montirali snimak da sakriju batinanje?

Nakon pregleda snimka koji su dostavili službenici obezbjeđenja, policija posumnjala da je video-zapis prepravljan...
434 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2014. 15:42h

Policija sumnja da su službenici obezbjeđenja Atlas kapital centra prepravljali snimak koji su im dostavili nakon incidenta sa Podgoričaninom Slobodanom Popovićem.

Popović je 8. juna podnio prijavu protiv radnika kompanije “Protector MNE” zbog fizičkog napada.

Iz Uprave policije, saopštili su “Vijestima” da su odmah po podnešenju prijave o slučaju obavijestili zamjenika osnovnog državnog tužioca, koji je naložio inspektorima da izuzmu snimak sa sigurnosnih kamera u Atlas Capital centru.

“Nakon pregleda snimka koji su dostavli službenici obezbjeđenja iz Atlas Capital centra, službenici CB-a Podgorica posumnjali su da je video-zapis prepravljan. O tome je obaviješten tužilac, koji je potom izdao naredbu da se izuzme kompletan server za čuvanje podataka u ovom objektu, što su službenici Forenzičkog centra i uradili.

Zamjenik osnovnog tužioca nije naložio dalje preduzimanje mjera i radnji, već je policijske službenike obavijestio da će se o navedenom događaju naknadno izjasniti - kad se pregleda originalni video-zapis sa sigurnosnih kamera”, navodi se u odgovorima iz Uprave policije.

Popović je prije tri dana “Vijestima” ispričao da su ga u podzemnoj garaži Atlas centra tukli Dalibor Dado Vučelić i Aleksandar Kujović, uprkos tome što ih je, kako tvrdi, upozoravo da svaki udarac u glavu za njega može biti koban.

Pretučeni mladić je 2003. godine za dlaku izbjegao smrt, nakon što se okliznuo i pao na nož. Tada je zadobio povredu srca, koja je u 94 odsto slučajeva smrtonosna.

On je tada kazao da je u nedjelju, oko 15 časova, šetao u blizini Atlasa, kada je ušao u podzemnu garažu. Nakon petanestak minuta, rekao je da je pokušao da nađe izlaz, ali se izgubio u prostoru, jer je slabovid.

"Slušalica mi je bila u uhu i začuo sam da neko pita - 'što ćeš tu'. Odgovorio sam da obilazim, a onda me neko pitao 'ko si ti'. Predstavio sam se, taj neko se primakao i pružio sam mu ruku da se upoznamo. Momak, za kojeg su mi kasnije rekli da se zove Dado Vučelić, krenuo je da mi pravi polugu i zavrće ruku".

"Udario me nekoliko puta u glavu, iako sam ga molio da me ne udara, govoreći mu da je za mene svaki udarac koban... Nakon toga me uhvatio za vrat, počeo da me davi, a onda smo pali na pod", kazao je on.

Popović je kazao da ga je Vučelić, dok su ležali na podu, udario više puta u glavu, a da je onda dotrčalo još nekoliko radnika obezbjeđenja.

"Uhvatili su me za ruke i vukli po podu. Nekako sam uspio da ustanem. Izgurali su me potom iz garaže, a Aco Kujović i Vučetić su me odgurali do njihovog kontejnera i zatvorili unutra. Kujović me udario desnim dlanom u lice, a Vučelić me uhvatio za grlo i stezao. Govorio sam im - zvaću policiju, a Vučetić mi je to onemogućavao", tvrdi Popović.

Izvršni direktor z kompanije “Protector MNE” Bojan Božović, dan nakon incidenta saopštio je da Popović nije zalutao u Atlas centar, već da je imao “druge namjere” što će pokazati postupak pred nadležnim organima.

U reagovanju na tvrdnje Popovića, iz te firme su, između ostalog, napisali da Popović nije želio da napusti građevinu i da su ga radnici obezbjeđenja izveli, “primjenjujući zakonska ovlašćenja”.

“Postavlja se pitanje, ko je poslao i kako je došlo lice u objekat, jer sa snimka video-nadzora se jasno vidi da lice nije zalutalo, kako je pisalo prethodnog dana u štampi, već da je imao druge namjere”, saopštili su prekjuče iz kompanije “Protector MNE”.

Nezakonito i tuku i rade bez dozvole

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova - Direktorata za bezbjednosno- zaštitne poslove i nadzor, saopštili su da su juče podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv službenika obezbjeđenja firme “Protektor MNE” Dalibora Vučelića i Aleksandra Kujovića.

“Navedeni zahtjev podnijet je zato što imenovana lica sredstva prinude nisu upotrijebila u skladu sa Zakonom o zaštiti lica i imovine, kao i zbog činjenice da ne posjeduju dozvolu (licencu) za obavljanje poslova zaštite.

Takođe, protiv privrednog društva 'Protektor MNE', podnjet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog zapošljavanja, odnosno angažovanja lica koja nemaju dozvole za vršenje poslova zaštite, što predstavlja kršenje Zakona o zaštiti lica i imovine”, piše u saopštenju MUP-a.

Bonus video: