Reagovanje kompanije

"Protector MNE": Popović nije lutao, postavlja se pitanje ko ga je poslao

Reagovanje je je potpisao izvršni direktor Bojan Božović
367 pregleda 31 komentar(a)
Atlas kapital centar, Foto: Luka Zeković
Atlas kapital centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.06.2014. 16:55h

Iz kompanije "Protector MNE", saopštili su juče da Slobodan Popović nije zalutao u Atlas kapital centar, već da je imao druge namjere, "što bi svakako morao da pokaže postupak pred nadležnim organima koji neminovno slijedi".

Oni su poslali saopštenje povodom teksta "Ulazak u Atlas centar umalo platio glavom", u kome Popović objašnjava da su ga pripadnici te firme pretukli, nakon što su ga zetekli u podzemnoj garaži te građevine.

Reagovanje koje je potpisao izvršni direktor Bojan Božović, "Vijesti" objavljuju u cjelini:

"Prilikom obavljanja redovnih dužnosti na obezbjeđenju Atlas Capital centra, operateri u nadzornom centru uočavaju lice koje ulazi u garažu namijenjoj za pristup vozilima. Nakon ulaska u prostor podzemne garaže, lice pokušava da otvori naplatnu rampu.

Nakon što ne uspijeva, upućuje se dalje kroz garažu gdje proba da otvori više vrata na silu.

U tom momentu dolazi šef obezbjeđenja i više puta upozorava lice da mora napustiti objekat, jer isti nije otvoren za posjetioce i da se nalazi na zabranjenom mjestu. Nakon odbijanja lica, uz pogrdne riječi i vrijeđanje agenta obezbjeđenja, isti primjenjuje zakonska ovlašćenja i izvodi lice iz garažnog prostora. Nakon izvođenja lica iz objekta, pozvana je policija koja je dalje preuzela slučaj.

Navodim da su sve porcedure i zakonski propisi, kao i ovlašćenja koja ima služba obezbjeđenja ispoštovani, te da je slučaj prijavljen policiji i nadležnim istražnim organima.

Snimak sa kamera video nadzora je uredno predat policiji i nadležnom tužiocu koji bi svakako morao da pokrene istragu o ovom slučaju.

Postavlja se pitanje, ko je poslao i kako je došlo lice u objekat, jer sa snimka video nadzora se jasno vidi da lice nije zalutalo, kako je pisalo prethodnog dana u štampi, već da je imao druge namjere, a što bi svakako morao da pokaže postupak pred nadležnim organima koji neminovno slijedi.

Ako je lice kratkovido, kako je navedeno, postavlja se pitanje zašto je onda pokušavao da otvori nasilno naplatnu rampu i više vrata kroz garažu.

Nakon dolaska službenika obezbjeđenja, koji mu se jasno predstavio i izdao upozorenje da se udalji iz objekta, zašto nije postupio po upozorenju i naređenju službenika obezbjeđenja i zašto je imao potrebu da vrijeđa i ne postupa po njihovom naređenju.

Prema tome, a nakon svih detalja i analiza sa snimka kamera video nadzora, lako je zaključiti da lice nije zalutalo, kako se u prethodno objavljenom tekstu 'Vijesti' navodi, već da su u pitanju neke sasvim druge namjere, koje će u skladu sa zakonom morati da budu otkrivene i utvrđene u daljem postupanju nadležnih organa.

Firma Protector MNE se nada i očekuje da u zakonskim procedurama nadležni organi do kraja ispitaju svaki detalj o ovom slučaju, kako bi se otklonila svaka nedoumica u vezi sa sumnjivim namjerama i postupcima ovog lica, kao i o zakonskim ovlašćenjima koja je preduzela naša služba obezbjeđenja", piše u reagovanju Božovića.

Zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka

Ministarstvo unutrašnjih poslova - Direktorat za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor podnio je Područnom organu za prekršaje zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv službenika obezbjeđenja firme “Protektor MNE” Dalibora Vučelića i Aleksandra Kujović.

"Navedeni zahtjev je podnijet zato što imenovana lica sredstva prinude nisu upotrijebila u skladu sa Zakonom o zaštiti lica i imovine, kao i zbog činjenice da ne posjeduju dozvolu (licencu) za obavljanje poslova zaštite", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Takođe, protiv privrednog društva “Protektor MNE” podnjet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog zapošljavanja, odnosno angažovanja lica koja nemaju dozvole za vršenje poslova zaštite, što predstavlja kršenje Zakona o zaštiti lica i imovine.

"Podsjećamo da su o predmetnom događaju službenici Uprave policije odmah obavjestili nadležnog osnovnog državnog tužioca radi utvrđivanja da li u radnjama Dalibora Vučelić i Aleksandra Kujovića ima elemenata eventualne krivične odgovornosti", zaključuje se.