Ulazak u Atlas centar umalo platio glavom

“Predstavio sam se i pružio ruku da se upoznamo. Momak za kojeg su mi rekli da se zove Dado Vučelić krenuo je da mi pravi polugu i zavrće ruku”
180 pregleda 84 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2014. 14:14h

Podgoričanin Slobodan Popović umalo je platio glavom ulazak u Atlac Capital centar, jer su ga, tvrdi on, pretukli radnici firme “Protector MNE”, koja obezbjeđuje tu građevinu.

Mladić tvrdi da su ga, kako su mu rekli u policiji, tukli Dalibor Dado Vučelić i Aco Kujović, iako ih je upozoravo da svaki udarac u glavu za njega može biti koban.

Pretučeni mladić je 2003. godine za dlaku izbjegao smrt, nakon što se, kidajući meso koje je bilo obješeno u sušnici, okliznuo i pao na nož. Tada je zadobio povredu srca koja je u 94 odsto slučajeva smrtonosna.

Popović je juče ispričao "Vijestima" da je u nedjelju, oko 15 časova, šetajući u blizini ACC-a, ušao u podzemnu garažu, i nakon petanestak minuta pokušao da nađe izlaz, ali se izgubio u prostoru, jer je slabovid.

"Krenuo sam da pronađem vrata i izađem, ali kako je sve jedna boja, slabo sam se snalazio. Slušalica mi je bila u uhu i začuo sam da neko pita - 'što ćeš tu'. Odgovorio sam da obilazim, a onda me neko pitao 'ko si ti'. Predstavio sam se, taj neko se primakao i pružio sam mu ruku da se upoznamo, misleći da je neko naišao. Momak, za kojeg su mi kasnije rekli da se zove Dado Vučelić, krenuo je da mi pravi polugu i zavrće ruku", priča Popović.

On tvrdi da je Vučelića upozorio da ga ne dira i rekao mu da će zvati policiju, a potom krenuo da ga odgurne.

"Udario me nekoliko puta u glavu, iako sam ga molio da me ne udara, govoreći mu da je za mene svaki udarac koban, jer sam i ovo malo zdravlja koje imam jedva povratio od nesreće koja mi se dogodila 29. decembra 2003. godine, kada sam nekoliko minuta bio klinički mrtav. Nakon toga me uhvatio za vrat, počeo da me davi, a onda smo pali na pod", kazao je on.

Popović priča da ga je Vučelić dok su ležali na podu udario više puta u glavu, a da je onda dotrčalo još nekoliko radnika obezbjeđenja.

"Uhvatili su me za ruke i vukli po podu. Nekako sam uspio da ustanem. Izgurali su me potom iz garaže, a Aco Kujović i Vučetić su me odgurali do njihovog kontejnera i zatvorili unutra. Kujović me udario desnim dlanom u lice, a Vučelić me uhvatio za grlo i stezao. Govorio sam im zvaću policiju, a Vučetić mi je to onemogućavao", tvrdi Popović.

Dodao je da je malo kasnije uspio da pozove policiju i da mu je Kujović pred patrolom koja je brzo stigla prijetio i vrijeđao ga.

"Rekao mi je 'seljačino, lopove, vidjećemo se mi još'", kazao je on.

Nakon što je došla policja, Popović je otišao u Uregntni blok, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede, a potom je pošao u Centar bezbjednosti da podnese prijavu.

Tvrdi da mu je u policiji rečeno da će se, po nalogu tužioca, pregledati snimak sa nadzorne kamere iz Atlas Capital centra.

“Vijesti” juče nijesu uspjele dobiti odgovor iz firme “Protector MNE”. U telefonskom razgovoru vođenom sa muškom osobom koja se predstavila kao šef obezbjeđenja ACC-a, rečeno je da dođemo za par dana, kada zaposleni koji je bio u smjeni u nedjelju, bude na poslu.

“Vijesti” nijesu uspjele da stupe u kontak sa odgovornima iz firme “Protector MNE”.

Prema podacima sa sajta Centralnog registra privrednih subjekata, osnivač ove firme, koja se bavi pružanjem usluga privatnog obezbjeđenja, je Jelena Banović, a izvršni direktor je Bojan Božović.

Bonus video: