Ćorluka: Možemo da prođemo grupu

“Svi koji počnu da igraju fudbal sanjaju o Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a mi još igramo utakmicu otvaranja s domaćinom. Nema te ekipe koja se ne bi mijenjala s nama”, rekao je Ćorluka
0 komentar(a)
Vedran Ćorluka, Foto: Reuters
Vedran Ćorluka, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2014. 18:15h

Fudbaler Hrvatske Vedran Ćorluka rekao je da vjeruje da njegova reprezentacija može da prođe grupu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

“Osjeća se pozitivna trema. Svi koji počnu da igraju fudbal sanjaju o Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a mi još igramo utakmicu otvaranja s domaćinom. Nema te ekipe koja se ne bi mijenjala sa nama”, rekao je Ćorluka.

“Uvijek postoje želje i očekivanja, ali treba biti realan i reći da smo u teškoj grupi i da imamo podjednake šanse kao Kamerun i Meksiko za prolazak u drugi krug. Imamo ekipu za to i možemo to da ostvarimo”, rekao je Ćorluka novinarima u kampu Tivoli u Brazilu.

S obzirom na povredu Danijela Pranjića i neizvjesnost oko njegovog nastupa, Ćorluka je jedna od opcija Nika Kovača za lijevi bok.

“Nema dileme, kada je u pitanju reprezentacija igra se tamo gdje selektor želi”, kazao je igrač Lokomotive.

Vijesti o drami u taboru kamerunske reprezentacije i prijetnji igrača da neće putovati na SP nezadovoljni podjelom premija, stigle su i do hrvatskih reprezentativaca, ali Ćorluka nije želio to da komentiriše.

“Ne bi trebalo da se opterećujem problemima drugih ekipa, imamo dovoljno svojih i brinemo se o tome”.

On je pratio prvo poluvrijeme prijateljske utakmice Brazila i Srbije, u kojoj su “karioke” pobijedile sa 1:0.

“Brazil je igrao protiv vrlo dobrog protivnika i nismo vidjeli sve od njega u toj utakmici. Ima još rezerve i mislim da će to pokazati u četvrtak”.

“Zaigraće drugačijim stilom nego protiv Srbije. No, u fudbalu je sve moguće, a budemo li razmišljali pesimistično, izgubićemo”.

“Budemo li optimisti, možemo nešto da uradimo, uprkos tome što su fantastična ekipa s fantastičnim trenerom i prvi favorit za titulu”, zaključio je Ćorluka.

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrati u grupi A sa domaćinom, Meksikom i Kamerunom.

Meč između Hrvatske i Brazila otvara Mundijal u četvrtak, 12. juna.

Bonus video: