Četvorka Brazila protiv Paname, majstorije Nejmara

Brazil je savladao selekciju Paname 4:0, u prijateljskoj utakmici u Gojaniji, u pretposljednjoj provjeri pred start Svjetskog prvenstva, čiji je domaćin.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2014. 22:40h

Brazilci su u Gojasu u prijateljskom meču savladali Panamu sa 4:0.

Meč je obilježio najatraktivniji Brazilac, Nejmar, koji je u 27. minutu načeo goste prekrasnim golom iz slobodnog udarca, a na startu drugog poluvremena majstorski petom asistirao Hulku za 3:0.

Golove su još postigli Dani Alveš iz Barselone u 40. (šut sa ivice šesnaesterca) i Vilijan iz Čelzija u 73.

Brazilski selektor Luis Felipe Skolari je meč počeo sa sljedećim igračima - Cezar, Alveš, Marselo, Dante, Luiz, Gustavo, Ramireš, Oskar, Fred, Nejmar, Hulk.

U drugom poluvremenu igrali su još Maksvel, Ernaneš, Majkon, Žo, Vilijan i Enrike.

Mnogo jaču provjeru domaćin predstojećeg Mundijala imaće 6. juna protiv Srbije u Sao Paulu.

Biće to generalna proba za "selesao" uoči otvaranja Svjetskog prvenstva 12. juna protiv Hrvatske.

Prijateljsku utakmicu večeras je igrao još jedan učesnik Mundijala, selekcija Švajcarske. Izabranici Otmara Hicfelda su pobjedom protiv Perua (2:0) u Lucernu ispraćeni na Mundijal. Južnoameričku selekciju slomili su Lihštajner i Šaćiri, golovima u samom finišu.

Češka i Austrija ne putuju u Brazil, ali ih to nije spriječilo da odigraju prijateljski meč u Olomucu. Austrijanci, rivali Crne Gore u predstojećim kvalifikacijama, slavili su u gostima sa 2:1 i pokazali da imaju kvalitet protiv selekcije koja je bila bolja od "sokola" u baražu za prošli Euro.

Golove za Austrijance postigli su napadač bečkog Rapida Sabicer i vezista Red Bul Salcburga Hulian Baumgartlinger.

Galerija

Bonus video: