Svjedočenje prijatelja Zoje Dudić: Fric je sam odlučivao

Dudić je ubijen krajem maja 2010. na terasi kafea na starogradskom trgu u Kotoru, a navodno je bio bliski poslovni partner Darka Šarića
230 pregleda 13 komentar(a)
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.06.2014. 08:19h

Boris Perišić, dugogodišnji prijatelj i poslovni partner pokojnog Kotoranina Dragana Dudića, kazao je juče da je Fric uvijek o svemu sam odlučivao i da njegova supruga Zoja nije znala ništa o njegovim poslovima.

To je, između ostalog, ispričao u podgoričkom Osnovnom sudu, u ponovljenom sporu koji je udovica Frica pokrenula kako bi vratila dio imovine koja je prešla u vlasništvo Hipo Alpe Adria lizinga, zbog neplaćenih kredita njenog pokojnog supruga.

Perišić je naveo da je bio prisutan kada je Fric dao njihovu porodičnu kuću pod hipoteku i posvjedočio da je tada naglasio da “bi bilo dobro da to ne dođe do Zoje, jer se ona sigurno ne bi složila s tim”. Dodao je da je tek nakon njegove smrti upoznao Zoju sa poslovanjem njenog supruga: “Vidio sam da ona ne zna ništa o tome”.

Na zahtjev advokata Zorana Mijovića - da ispriča detaljnije o razgovoru oko hipoteke na kuću, Perišić je istakao da se ne sjeća svih detalja, jer je to bilo prije pet, šest godina, ali da mu je ostalo u pamćenju da Fric nije želio da njegova supruga zna za to.

Mijović je prigovorio, navodeći da je izjava svjedoka pristrasna i da Perišić ima interes da govori u njenu korist.

Zoja Dudić je u svom iskazu ponovila da nije znala ni za jedan njegov poslovni dogovor i da je sa pokojnim suprugom, od septembra 2007. kada se a sa djecom preselila u Grčku, praktično komunicirala samo oko djece. Na pitanje sutkinje Ane Perović-Vojinović, zašto se nije razvela ako već nije bila u dobrim odnosima sa suprugom, Dudićeva je navela da se ipak nadala da će prevazići probleme.

Odlukom Upravnog suda, udovica ubijenog Kotoranina ostala je ranije bez porodične kuće, diskoteke "Maksimus", više poslovnih prostora u centru Kotora i oko 3.000 kvadrata zemlje.

Krajem 2011. godine, grčka policija uhapsila je dvoje Dudićeve djece i zaplijenila imovinu koja je bila upisana na njih. Prema istrazi grčke policije, Fricova djeca su, kupujući nekretnine, navodno prala novac za Darka Šarića i Roduljuba Radulovića, koji se terete za šverc više tona droge. Dudićeva djeca su, u januaru 2012, puštena da se brane sa slobode

Dudićeva je tužila Hipo Alpe Adria lizing tražeći ništavost ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, finansijskom lizingu i hipoteci, navodeći da je banka sporne ugovore zaključivala sa njenim sada pokojnim suprugom bez njenog znanja i saglasnosti, iako je to zajednička imovina stečena u braku.

Nakon ukidnog rješenja Višeg suda, ona je, po njihovom nalogu, proširila tužbu tako što su kao drugotuženi i trećetuženi označeni njena djeca Damjan i Srđana Dudić, a četvrtotuženi bivša firma njenog pokojnog supruga "Sekondo porto".

Krajem 2011. godine, grčka policija uhapsila je dvoje Dudićeve djece i zaplijenila imovinu koja je bila upisana na njih. Prema istrazi grčke policije, Fricova djeca su, kupujući nekretnine, navodno prala novac za Darka Šarića i Roduljuba Radulovića, koji se terete za šverc više tona droge. Dudićeva djeca su, u januaru 2012, puštena da se brane sa slobode.

Dudić je ubijen krajem maja 2010. na terasi kafea na starogradskom trgu u Kotoru, a navodno je bio bliski poslovni partner Darka Šarića.

“Maksimus” nudila banci umjesto kuće

Na pitanje advokata Zorice Đukanović, da pojasni tok razgovora sa bankom vezano za sporne ugovore nakon smrti supruga, ona je navela da je, kada je saznala za hipoteku, pokušala da se dogovori s bankom da skinu hipoteku s kuće, a da dug naplate od prodaje diskoteke “Maksimus”. “Iz banke nijesu bili spremni za nagodbu, pa sam se tada odlučila za tužbu”, istakla je ona.

Bonus video: