Suđenje osumnjičenima za pokušaj ubistva tetke: "Ostavite ih 50 godina u zatvoru"

Braća Adžović se terete da su iz koristoljublja pokušali da ubiju tetku
84 pregleda 0 komentar(a)
nož novac, Foto: Shutterstock
nož novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.05.2014. 02:10h

"Sudija, da ih oba ostaviš u zatvor po 50 godina. Moje pare da mi vrate, jer smo tih 30.000 'iljada eura ja i muž ostavili da imamo da se kopamo kada umremo. Ljubim ruke, nemam ništa više da kažem i aj zdravo".

Tako je juče svjedočila Jelena Adžović, baba optuženih Veska i Miloša B. Adžovića, kojima se sudi da su opljačkali tetku Vesnu Adžović u Budvi krajem decembra 2013.

Oni se terete da su iz koristoljublja pokušali da ubiju tetku.

"Spavala sam, a Vesna je kucala na prozor. Nisam ništa čula, niti znam šta se dešavalo. Kada sam je vidjela, u lice je bila sva krvava, kao da si jagnje zaklao. Samo je vikala: Vesko, Vesko i Miloš. Šta je bilo u njihovoj glavi, ne znam. Zamalo u nesvijest da padnem. Ona je njih više voljela nego svoga brata, a njihovog oca. A ovo što su uradili je sramota i grehota”, kazala je Jelena Adžović.

Unuci su, rekla je, htjeli da bježe, ali im milicija nije dala.

“Kada sam bila u bolnicu kod kćerke Vesne, ona nije mogla da priča, samo je podigla tri prsta ruke, što sam ja protumačila da su joj uzeli 30.000 eura. To je novac moga muža i moj, da imamo da se kopamo da umremo, jer smo stari i bolesni. Tražila sam taj novac od snaje Draženke, njihove majke, ali je ona rekla da im je novac na banku", ispričala je Jelena Adžović.

Optuženi Vesko prigovorio je njenom svjedočenju.

“Da baba i đed požive po 100 godina, ali oni već imaju sagrađenu grobnicu na Cetinju, tako da ih sahrana neće koštati puno kada umru, tako da im taj novac nije trebao", kazao je okrivljeni.

Oštećena Vesna Adžović pojavila se u sudnici, ali nije mogla svjedočiti. Njoj je pozlilo, rekla je da se ne osjeća dobro pa je ubrzo napustila sudnicu.

Prema navodima optužnice, Adžovići su 25. decembra 2013. godine, u budvanskom naselju Stanišići, pokušali da sa umišljajem i iz koristoljublja, ubiju tetku Vesnu u njenoj kući.

Vesko i Miloš su znali, kako piše, da njihova tetka u kući drži veću svotu novca, pa je Vesko sa nožem u ruci ušao u njenu sobu u kojoj je ležala, dok je Miloš čuvao stražu pred vratima.

Vesko joj je po ulasku u sobu zadao nekoliko udaraca nožem ispod ramena desne ruke, pitajući je pri tom gdje su pare. Pošto je pokazala, on je ispod jastuka uzeo 30.000 eura, a potom je u sobu ušao i Miloš, koji je jako uhvatio za ruku, dok je Vesko nastavio da je udara nožem po glavi, vratu i tijelu.

Vesna Adžović zadobila je 26 ubodnih rana.

Strina Biserka: Podigla ih je tetka koju su htjeli da ubiju

Biserka Adžović, strina optuženih, rekla je da je kritične večeri vidjela Vesnu svu u krvi i da joj je kazala da joj je to Vesko napravio.

" Rekla je - Mene je Vesko nagrdio nožem. Kada sam je posjetila u bolnici, navela je da su je napali Vesko i Miloš. Rekla je da je Vesko došao kod nje oko dva sata da traži tabletu, a zatim je izvadio nož i ubo je. Miloš je stajao na vrata, pazeći da neko ne uđe", rekla je svjedokinja.

Navela je da je Vesko stalno odlazio kod tetke, jeo i pio.

"Vesna se nije udavala, a stalno je radila. Ona je njih dvojicu praktično podizala dok su bili mali. Davala je novac njihovim roditeljima, kupovala im hranu", kazala je Biserka Adžović.

Bonus video: