Mrdak se branio ćutanjem

Nenadu Mrdaku, osumnjičenom za ubistvo Mirka Mićića, tužiteljka Ljiljana Lakić odredila 48-časovno zadržavanje, a danas će biti saslušan kod istražnog sudije
130 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2014. 22:34h

Nenad Mrdak (35), osumnjičeni za ubistvo Baranina Mirka Mićića (30) saslušan je sinoć u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Mrdak se pred zamjenicom višeg državnog tužioca Ljiljanom Lakić, u prisustvu svog zastupnika, advokata Predraga Đolevića, branio ćutanjem.

Njemu je tužiteljka Lakić odredila 48-časovno zadržavanje, a danas će biti saslušan kod istražnog sudije.

On je i juče ujutro privođen u Više državno tužilaštvo, ali je saslušanje prekinuto zbog obezbjeđenja prisustva branioca osumnjičenog.

“O motivu za sada se ne može govoriti jer je izviđaj u toku", rekla je ranije zamjenica VDT-a Lakić.

Ubistvo u Baru dogodilo se prije dvije noći, naočigled mnogobrojnih prolaznika, pored teniskog terena kod stadiona Madžarica, oko 19:45 časova.

Prema izjavama očevidaca Mićić je upucan nakon završene partije tenisa, kada se sa reketima na leđima spremao da se odveze biciklom.

Mrdak je uhapšen dok se kretao ka zgradi barske policije, takođe pred više desetina očevidaca.

Iz Uprave policje juče je saopšteno da sumnjaju da je Mrdak u pravcu Mićića ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, koji su ga pogodili i od kojih je preminuo.

Uviđaj na mjestu ubistva, Foto: Anto Baković

“N.M. je potom, sumnja se, pobjegao sa lica mjesta. Ubrzo je lišen slobode, a o događaju je obaviješten nadležni tužilac. Kod N.M. je pronađen i oduzet pištolj za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela - 'češka zbrojevka, VZOR', cal. 7,65 mm, sa okvirom i dva metka”, saopšteno je iz UP.

Ubijeni Mićić se u policijskoj evidenciji vodio kao pripadnik najjače barske organizovane kriminalne grupe, koju je za života predvodio pokojni Luka Đurović.

Njegova likvidacija navodno je bila planirana i polovinom juna 2013. godine, a za to je bio zadužen Nikšićanin Veselin Pantović (34), koji je tada uhapšen u Baru. Njegovim hapšenjem spriječena je likvidacija Luke Đurovića, koji je nedugo zatim poginuo, ali i Mićića i Bobana Markovića.

Galerija

Bonus video: