Za Podgorički triatlon prijavljeno više od 70 takmičara, i jedna djevojka iz CG

"Taj sport je svake godine sve popularniji u svijetu, kako za profesionalce, tako i za rekreativce"
134 pregleda 2 komentar(a)
triatlon Plavnica, Foto: Triatlon klub Podgorica
triatlon Plavnica, Foto: Triatlon klub Podgorica
Ažurirano: 28.05.2014. 08:27h

Otvoreno prvenstvo u Sprint trialtonu biće održano u subotu, u organizaciji Triatlon kluba "Podgorica" i Gradske opštine Golubovci na Plavnici.

Triatlon je atraktivan olimpijski sport koji se sastoji iz tri discipline: plivanja, biciklizma i trčanja, koje se na takmičenjima odvijaju upravo tim redom. Disciplina sprint triatlon podrazumijeva 750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja.

"Taj sport je svake godine sve popularniji u svijetu, kako za profesionalce, tako i za rekreativce koji žele da testiraju svoju fizičku spremnost. Na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu bio je jedan od sportova sa najviše gledalaca", navodi se u saopštenju Triatlon kluba Podgorica.

Na Prvi podgorički triatlon prijavljena su 72 takmičara iz Crne Gore i zemalja okruženja - Hrvatske, Srbije i Austrije kako u pojedinačnoj konkurenciji, tako i kao štafete. Organizatori očekuju da do subote bude još prijava.

Među prijavljenim takmiarima iz Crne Gore je i jedna djevojka, Gorana Vujović, članica Triatlon kluba Podgorica.

Gradonačelniče, kad će ti bazeni? >>>

Početak takmičenja zakazan je za 10 sati, dok je dodjela medalja najboljima u muškoj i ženskoj konkurenciji, u aposlutnoj konkurenciji i u Prvenstvu Crne Gore, kao i za štafete zakazana za 12.30 sati.

Triatlonci će trku početi iz vode, pored restorana Plavnica, dok će vožnja bicikla i trčanje biti organizovani na lokalnom putu Plavnica - Berislavci, koji će zbog ovog događaja biti zatvoren za saobraćaj od 10.00 do 12.00 sati, zbog čeka su organizatori uputili apel posjetiocima da prije 10.00 sati budu na Plavnici.

Iz organizacije navode da atraktivan dio takmičenja predstavljaju i zone izmjena između disciplina koje će biti organizovane na parkingu Ecoresorta Plavnica.

Informacije o takmičenju i formulari za prijave su objavljeni na stranici Triatlon kluba Podgorica.

Bonus video: