Ubistvo Mićića: Mrdak se svetio jer su ga pretukli?

Mićić je ubijen naočigled mnogobrojnih prolaznika, pored teniskog terena kod stadiona Madžarica nešto prije 20 sati
723 pregleda 44 komentar(a)
Mirko Mićić, Foto: Radomir Petrić
Mirko Mićić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 28.05.2014. 07:53h

Istražni organi su u prvim koracima istrage ubistva Baranina Mirka Mićića (31) baratali podatkom da je osumnjuičeni za ubistvo Nenad Mrdak (35) prije petnaestak dana imao fizički konflikt sa grupom u kojoj je bio Mićić i da je tada izvukao deblji kraj.

Prema informacijama “Vijesti” iz policije, ubijeni Mićić i njegov brat Stefan pretukli su Mrdaka.

Mrdak je, prema riječima sagovornika “Vijesti”, takođe odranije poznat policiji i pravosuđu, uglavnom zbog imovinskih delikata.

Mićić je ubijen sinoć u Baru, a policija je ubrzo nakon pucnjave uhapsila osumnjičenog Mrdaka.

Mićić se u policijskoj evidenciji vodi kao pripadnik najjače barske organizovane kriminalne grupe koju je za života predvodio pokojni Luka Đurović.

Ubijen je naočigled mnogobrojnih prolaznika, pored teniskog terena kod stadiona Madžarica nešto prije 20 sati.

Prije nego je upucan, Mićić je, na osnovu izjava brojnih svjedoka, okončao redovnu partiju tenisa i spremao se da pođe kući kada mu je prišao napadač sa kačketom i novinama u rukama, kojima je najvjerovatnije krio pištolj.

Mićić je bio na biciklu kada je napadač u njega ispalio najmanje četiri hica i dao se u bijeg šetalištem, prema Domu Revolucije.

Njegova likvidacija navodno je bila planirana i polovinom juna 2013. godine, a za to je bio zadužen Nikšićanin Veselin Pantović (34), koji je tada uhapšen u Baru. Njegovim hapšenjem policija je spriječila likvidaciju Luke Đurovića, koji je nedugo zatim poginuo u saobraćajnoj nesreći, ali i dvojice njegovih najbližih saradnika - sinoć ubijenog Mićića i Bobana Markovića.

Bonus video: