Uznemiravajući sadržaj: Krivična prijava protiv Pržulja zbog mučenja životinja

Pržulj je, kako navode iz tog Društva, u srijedu na društvenoj mreži Facebook objavio fotografije na kojima psi, argentinske doge, zlostavljaju vepra
109 pregleda 53 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2014. 13:12h

Društvo za zaštitu životinja "Sunčani sat" iz Bara podnijelo je krivičnu prijavu protiv Almira Pržulja zbog zlostavljanja životinja, vepra i njegovih pasa, dvije devetomjesečne argentinske doge.

Pržulj je, kako navode iz tog Društva, u srijedu na društvenoj mreži Facebook objavio fotografije na kojima psi, argentinske doge, zlostavljaju vepra.

Upozorenje: Fotografije mogu biti uznemiravajuće!

"Nesrećna životinja je vezana za noge i nemoćna. Kasnije se pravdao da je vepra pustio, u šta mi sumnjamo, a i da je tako, nesrećna životinja tako ranjena nije mogla preživjeti", navodi se u prijavi DZŽ "Sunčani sat".

Pržulj je, kako navode, dan kasnije uklonio fotografije sa svog Facebook profila.

Na spornim fotografijama se mogao vidjeti prizor mučenja životinja: mlada divlja svinja vezana je za jednu nogu, dok Baranin pse po "prvi put testira", huškajući svoje "ljubimce" na krvavi pir.

U komentarima koji su objavljeni uz fotografije, navedeno je da su psi "pušteni samo da se zakače", a svinja je poslije "akcije puštena u šumu".

Više Pržuljevih Facebook prijatelja je u komentarima poslalop oruke podrške, a jedan od njih preporučuje da "vježba čini majstora pa tako i njih dvoje, vježbom do savršenstva".

Bonus video: