Još izviđaju je li tužilac kamataš

Viši državni tužilac nastavio je nesmetano da radi u tom tužilaštvu, iako je osumnjičen da se bavi kamatašenjem
312 pregleda 10 komentar(a)
Grujo Radonjić, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Grujo Radonjić, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Ažurirano: 25.08.2018. 11:59h

Kotorsko tužilaštvo još izviđa da li se tužilac Grujo Radonjić bavi zelenašenjem.

Osim njega, tužilaštvo u istom predmetu ispituje i sumnje da su mu u tome pomagali bračni par Aleksandar i Aleksandra Đurapčević i Nikola Pajović.

“Postupak protiv N. P., A. Đ., A. Đ., i G. R., zbog krivičnog djela zelenašenje je u fazi izviđaja”, odgovorili su iz tužilaštva na pitanja “Vijesti” u kojoj je fazi postupak i šta su do sada preduzeli u tom predmetu.

Viši državni tužilac nastavio je nesmetano da radi u tom tužilaštvu, iako je osumnjičen da se bavi kamatašenjem.

Iz Višeg tužilaštva su ocijenili da izviđaj koji se vodi protiv njega zbog sumnji u zelenašenje, nije dovoljan razlog da on bude udaljen sa posla.

Rukovoditeljica tog tužilaštva Vesna Jovićević je ranije “Vijestima” rekla da je utvrdila da mu nije određen pritvor, da protiv njega nije pokrenut krivični postupak, odnosno nije donijeta naredba o sprovođenju istrage, nije podignuta neposredna optužnica, niti je podnijet optužni predlog.

Jovićevićeva je ocijenila da zasada nema zakonskog osnova ni da inicira pokretanje disciplinskog postupka protiv tužioca.

“Jer se u konkretnom slučaju ne radi o najtežem disciplinskom prekršaju kojim se smatra nestručno i nesavjesno obavljanje tužilačke funkcije, niti je državni tužilac osuđen za krivično djelo koje državnog tužioca čini nedostojnim za vršenje tužilačke funkcije”, rekla je ranije “Vijestima” Jovićevićeva.

Tužilac Radonjić je na funkciju višeg državnog tužioca imenovan u januaru prošle godine.

Prije toga je radio kao tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici.

Bonus video: