Milović prvi selektor Crne Gore u ragbiju

On će na klupi debitovati krajem maja, kada crnogorsku reprezentaciju očekuje nastup na turniru Evropske B divizije u Grčkoj.
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2014. 14:34h

Nekadašni francuski reprezentativac Mišel Milović imenovan je za selektora ragbi reprezentacije Crne Gore, saopšteno je iz Ragbi saveza.

On će na klupi debitovati krajem maja, kada crnogorsku reprezentaciju očekuje nastup na turniru Evropske B divizije u Grčkoj.

Milović, koji je prvi selektor Crne Gore u ragbiju, kazao je da je za njega to velika čast, podsjećajući da mu porodica živi u Crnoj Gori.

"Rodio sam se u Francuskoj, to nisam mogao da biram, ali sam Crnogorac i moje srce je uvijek bilo u Crnoj Gori. Profesionalac sam u svom poslu, ali u Crnu Goru dolazim prije svega srcem, da pomognem da nauče ragbi, da prenesem svoje znanje igračima i trenerima, da igramo zajedno sa reprezentacijom u Evropskom kupu nacija", kazao je Milović.

Turnir će biti odigran u Solunu, u olimpijskoj disciplini ragbi 7, a osim crnogorske i selekcije domačina, igraće još Mađarska, Švajcarska, Bugarska, Turska, Austrija, Azerbejdžan, Lihtenštajn, Slovenija, San Marino i Srbija.

"Turnir je uvertira za prijem Crne Gore u članstvo u Evropskoj kući ragbija FIRA-AER federaciji sredinom juna, nakon čega našu reprezentaciju na jesen očekuje nastup u Evropskom kupu nacija", rekao je Milović.

Predsjednik Ragbi saveza Crne Gore, Beket Taker, kazao je da ne može ni da zamisli idealniju osobu za selektora od Mišela Milovića.

"On ima igračko i trenersko isksustvo na najvišem nivou ragbija i što je najvažnije, on je Crnogorac. Izrazio je želju i entuzijazam da preuzme crnogorski nacionalni tim i da ga učini konkurentnim, kako bi bili među najboljim ekipama regiona jugoistočne Evrope", rekao je Taker.

Bonus video: