Do borbe za prvaka preko Glazgova

"Meč sa Barnsom biće za internacionalnu WBC titulu, ali i eliminacioni za obaveznog izazivača svjetskog prvaka, Amerikanca Omara Figeroe", istakao Zlatičanin
1 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.05.2014. 07:59h

Svijet vrhunskog sporta prati sjajne borbe i rezultate crnogorskih profesionalnih boksera. I samo četiri dana nakon borbe Nikole Sjekloće za svjetskog prvaka u Berlinu, stigao je poziv da Dejan Zlatičanin boksuje eliminacionu borbu za naslov najboljeg u lakoj kategoriji u najprestižnijoj WBC verziji.

I to, ni manje ni više nego protiv Rikija Barnsa 27. juna u njegovom rodnom gradu, Glazgovu.

Barns je nakon četiri godine vladanja WBO verzijom, titulu svjetskog šampiona izgubio 1. marta ove godine.

"Meč sa Barnsom biće za internacionalnu WBC titulu, ali i eliminacioni za obaveznog izazivača svjetskog prvaka, Amerikanca Omara Figeroe. I biću maksimalno spreman za tu veliku priliku, jer sam prošao pripreme u Ljubljani kod trenera Slobodana Anđelića. Tamo sam imao i četiri sparing partnera, nadajući se da ću početkom maja imati meč za rejting. Do toga nije došlo, ali je kao nagrada za uloženi trud stigao poziv kakav sam dugo čekao. Meč je već objavljen na sajtu WBC, iako još nije potpisan ugovor, ali se nadam da će biti na moje zadovoljstvo. Odavno nisam imao meč, pa mi je zbog toga oduzet pojas za koji se borim u Glazgovu. Navikao sam da je kod mene i jedva čekam da ga vratim", kazao je 30-godišnji Zlatičanin, koji je ponikao u BK Budućnost.

Podatak da je slavio u svih 18 profesionalnih borbi i to čak 13 puta nokautom, Zlatičaninu je donio nadimak, Dinamit.

"Ne bojim se Barnsa, njegove publike i klase. Ipak, nećemo pristati na bilo kakvu ponudu i samo je to razlog što još nije postignut definitivni dogovor. No, to očekujem u narednih nekoliko dana, i opet ću ići u Ljubljanu. Dobro je da sam u treningu i biću spreman za presing kakav će Barns pamtiti. On je vrhunski borac, tehnički savršeno boksuje i ne srlja u obračun. I iskustvo je na njegovoj strani, jer se borio protiv svih najboljih boksera. Ipak, smatram da nije dovoljno vižljast i savitljiv da bi izbjegao moje napade. Nadam se da ću uspjeti da nametnem moj stil borbe i uvučem ga u otvoreni obračun", naglasio je Zlatičanin.

Godinu stariji Barns je u posljednje četiri godine osvajao svjetske titule u tri težinske kategorije WBO verzije i uz 36 pobjeda ima tri poraza i remi.

Bonus video: