Zlatičanin dobio ponudu za meč protiv Barnsa u Glazgovu

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin dobio je ponudu da boksuje protiv Škotlanđanina Rikija Barnsa eliminacioni meč za titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, verzije WBC
81 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.05.2014. 16:16h

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin dobio je ponudu da boksuje protiv Škotlanđanina Rikija Barnsa eliminacioni meč za titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, verzije WBC, saopšteno je iz Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF).

Meč je planiran za 27. jun u Glazgovu.

Navodi se da će to ujedno biti i meč za internacionalnu titulu prvaka svijeta, u verziji WBC.

Barns je bivši šampion svijeta, u verziji WBO, u lakoj kategoriji, a šampionski pojas branio je tri puta.

Na profesionalnom ringu ostvario je 36 pobjeda, ima i tri poraza, dok je jedan meč završen bez pobjednika.

Zlatičanin je bez poraza, a kao profesionalac ostvario je 18 poebjda, od kojih 13 nokautom.

Predsjednik CPBF Milorad Martinović da će pobjednik tog meča dobiti priliku da boksuje za šampionski pojas, odnosno da izazove šampiona Omara Figerou.

“Ta ponuda je stigla od predsjednika WBC Maurisija Sulemana. Interesantna je, dogovori su u toku, a tiču se finansijskih povoljnosti koje bi trebalo da zadovolje obje strane. Taj meč je za nas prihvatljiv", rekao je Martinović agenciji MINA

On je kazao da Zlatičanin ima dovoljno vremena da se pripremi za borbu.

"Ima dosta vremena da se pripremi za meč, jedan od najvažnijih u njegovoj karijeri. Zlatičanin je spreman, u treningu je i već je odradio jedan dio. Do te borbe imaće još jedan egzibicioni meč u osam rundi, za rejting na WBC listi. To je velika ponuda i velika šansa za našeg borca", kazao je Martinović.

Bonus video: