Risto Mijanović tvrdi da nije prodavao kokain i heroin

"Nemam ništa ni sa kokainom ni sa heroinom, niti sam radio sa bijelim. Travu sam imao i to sam prodao, a to sam i priznao. Nemam ništa sa kokainom"
2491 pregleda 5 komentar(a)
Akcija Grom, Foto: Boris Pejović
Akcija Grom, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.05.2014. 18:51h

Okrivljeni Risto R. Mijanović negirao je iskaz svjedoka Borislava Pajića, koji ga je optužio da je prodavao marihuanu, kokain i heroin.

U nastavku suđenja uhapšenima u policijskoj akciji “Grom”, sutkinja Valentina Pavličić pročitala je u dokaznom postupku iskaz koji je Pajić dao u istrazi u Bosni i Hercegovini.

Pajić je tada rekao da je razgovarao sa Aleksandrom Ivkovićem i Mijanovićem oko prodaje droge, kao i da je Risto Mijanović prodavao travu i bijelo (kokain) - po cijeni od 35.000 do 40.000 eura.

"Nemam ništa ni sa kokainom ni sa heroinom, niti sam radio sa bijelim. Travu sam imao i to sam prodao, a to sam i priznao. Nemam ništa sa kokainom. Jesam imao 17 kilograma marihuane i htio sam da prodam marihuanu, da to što prije maknem od sebe", tvrdi Mijanović.

Aleksandar Šutović, čiju je izjavu takođe pročitala Pavličić, u istrazi je rekao da je 10 kilograma trave prodao sa Ivkovićem.

Tvrdio je da je čuo za Rista Mijanovića, ali da ga ne poznaje. Svjedok Vladimir Grubačić, naveo je da je od Bileće do Berkovića prenosio 10 kilograma marihuane. Svjedok Igor Milutinović je ispričao da je vozio marihuanu za Mijanovića, ali je optuženi to negirao.

“Nije tačno da je Milutinović za mene vozio, a ni prodavao drogu. Nemam ništa sa njim. Dolazio je u moju kuću na Cetinje da mi postavlja pločice, jer je keramičar, ali ga nisam uzeo, jer je bio skup", izjavio je Mijanović.

Sutkinja Pavličić je pitala okrivljenog - šta znači njegova izjava: "Moji su ljosnuli".

"Ko je to ljosnuo i šta to po vama znači da je neko "ljosnuo", pitala ja sutkinja.

"Kada mi je palo 17 kilograma marihuane, ja sam dosta ljudi zvao i rekao da me ne zovu i ne znam koju riječ sam upotrijebio, možda da je 'pao' ili 'ljosnuo'. Dejan Otković i Veselin Đuranović su za mene prevozili marihuanu koja je pala u Hrvatskoj i ja sam je tamo čekao da je sprovedem, ali neću da kažem gdje dalje", rekao je Mijanović.

Advokat Dušan Lukšić, tražio da se ne čitaju iskazi svjedoka Ivkovića i Pilatića, već da ih sud neposredno sasluša.

Optužnicom zamjenika specijalnog tužioca Veljka Rutovića, sudi se šestočlanoj grupi uhapšenoj u akciji „Grom“, zbog šverca marihuane (skanka) u međunarodnim razmjerama.

Optuženi su državljanin Srbije Astrit Fetoši (33), Cetinjani Risto (25) i Radovan Mijanović (54), Janko Božović (39) i Vesko Gvozdenović (35) iz Nikšića, kao i maloljetni F. M.

Akcija „Grom“ sprovedena je u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, gdje je uhapšeno više osoba i zaplijenjena veća količina droge.

Suđenje se nastavlja 3. juna.

Bonus video: