Roman “Kad ljubav nije dovoljna” pred podgoričkom publikom

Serđo Asizi će biti gost na IX Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, koji se održava od sedmog do 12. maja
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2014. 11:34h

Jedan od najpoznatijih italijanskih glumaca mlađe generacije Serđo Asizi, biće gost na IX Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, koji se održava od sedmog do 12. maja. Zemlja gost devetog izdanja manifestacije biće Italija, a Asizi će predstaviti roman “Kad ljubav nije dovoljna”, koji je objavljen prošle godine.

Rođeni Napolitanac 2008. godine objavio je prvu knjigu fotografija “S/Pazza Napoli” u kojoj prikazuje ironiju I kreativnu genijalnost napuljskog naroda. Knjigu “Sveti Đuzepe, pomozi nam da do 3000. godine osvojimo prvenstvo“ objavljuje 2009.

Asizi je glumačku karijeru počeo sa 16 godina kada se prvi put pojavio na pozorišnima daskama. Godine 1992. upisuje Akademiju dramskih umjetnosti teatra Belini u Napulju, osvajajući jednu od 20 stipendija koje je akademija dodjeljivala na svake tri godine.

Odmah ga primjećuje Livio Galasi, koji mu dodjeljuje glavnu ulogu u Molijerovom Žoržu Dandinu. Odatle kreće dugi niz predstava raznih žanrova, od grčke tragedije do klasične napuljske komedije Eduarda Scarpete, od Šekspirovih tragedija do Goldonijeve komedije dell’arte. U pozorišnoj režiji je debitovao komadom “Gužva je u dvorcu” Žana Tardjua.

Prvi put se pojavljuje na filmu 1998. kao glavni u ostavernju “Ferdinando i Karolina” u režiji Line Vertmuler. U dosadašnjoj karijeri glumio je i u brojnim televizijskim filmovima i serijama.

Bonus video: