NAPAD U BLOKU V

Jedan automobil bio na meti, buknulo šest

Za sada se zna da je napadač u tri sata poslije ponoći benzinom polio “ford mondeo” (BD- AT-516)
14 komentar(a)
Zapaljena auta, blok V, Foto: Boris Pejović
Zapaljena auta, blok V, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.04.2014. 19:01h

Podgorička policija još ne zna ko je u noći između nedjelje i ponedjeljka uspio da zapali čak šest automobila, koji su bili parkirani u Ulici Meše Selimovića u Bloku 5.

Za sada se zna da je napadač u tri sata poslije ponoći benzinom polio “ford mondeo” (BD- AT-516), a nakon toga se vatra prenijela na još pet automobila, koji su bili parkirani pored.

U buktinji na parkingu preko puta Ruskih kula, potpuno su uništeni “ford mondeo” i “pežo” (PG-DP-590). Vatra se djelimično prenijela i oštetila “opel” (PG-CR-753) i “golf 3” (PG-AA-104), ali i još dva automobila, koji su bili parkirani pored “forda” i “pežoa”.

“Bilo je strašno, kolika je to buktinja bila. Probudila me je sirena vatrogasaca, a kada sam iazašao ispred zgrade imao sam šta i da vidim. Dva automobila su kratko bila uništena, a vatrogasci su spriječili da buktinja potpuno proguta i ostala auta na parkingu. Taj “ford mondeo”, koji je posut benzinom, je odavno parkiran na tom mjestu i mjesecima nije pomjeran”, ispričao je stanar zgrade u Bloku 5.

Policija još provjerava da li je zapaljeni “ford” u vlasništvu I.V. koji se nalazi u zatvoru, jer se po papirima automobil zvanično vodi na jednu Podgoričanku.

Inspektori su došli do te žene, ali ona ih je obavijestila da je on prije nekoliko godina prodala automobil, koji je često mijenjao vlasnike.

“To se još utvrđuje”, rečeno je “Vijestima” u UP.

Vještak za požare, eskplozije i havarije Rašo Popović kazao je “Vijestima” da je tokom uviđaja bilo jasno da je napadač benzinom polio prednji dio “forda”, ali i krov tog automobila.

“Gotovo sa svih strana forda je bio posut benzin, a potom je taj automobil zapaljen. Od jakog plamena vatra se prenijela na ostale automobile, koji su bili parkirani pored “forda”, kazao je Popović.

On je naveo da je scenario posljednjeg napada u Bloku pet prepisan iz ostalih slučajeva paljenja automobila, koji su se u proteklih nekoliko godina dogodili u Podgorici.

“Od serije napada na automobile Vijesti pa na ovamo, imali smo učestale slučajeve napada na isti način. Mada u ovom posljednjem se može zaključiti da je napadač pokazao i veću dozu bezobzirnosti, jer nije ni želio da vodi računa da ne napravi štetu na ostalim automobilima”, kazao je Popović.

Policija je nakon najnovijeg slučaja uzela izjave od stanara zgrade, ali im to nije previše pomoglo da dođu do previše podataka o napadu.

U vrijeme napada u mračnom dijelu parkinga, navodno, nije bilo nikoga, a policiji rad na ovom predmetu otežava i to što u blizini nema neke prodavnice ili objekta, koji je pod video-nadzorom.

“Radimo na ovom slučaju. Uzimali smo izjave i obavještenja od građana. Djelovi automobila i materijalni tragovi sa lica mjesta su poslati na vještačenje u Forenzički centar”, rečeno je “Vijestima” u UP.

Preporučujemo za Vas