Juniori na kvalifikacijama u Turskoj, juniorke u Holandiji

Muška i ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pokušaće od danas do nedjelje da izbore plasman u narednu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2014. 08:53h

Muška i ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pokušaće od danas do nedjelje da izbore plasman u narednu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Juniori, koje u ovoj akciji predvodi selektor kadeta Zoran Vukčević (Srđan Popović je bio spriječen zbog obaveza u Kanu), igraće u turskoj Ankari, u grupi G druge runde kvalifikacija za EP u Češkoj i Slovačkoj, sa Turskom, Hrvatskom i Njemačkom. Turska je danas (17 časova) prvi rival.

"Sa Hrvatskom i Njemačkom se prvi put srijećemo, dok smo sa Turskom, sa kojom smo igrali na prošloj Balkanijadi. Zato je teško bilo šta reći sada. Naša je obaveza da odigramo što bolje i da nekolicina momaka potvrde svoj potencijal. Hendikep nam je što sa nama neće biti tehničar Rajko Strugar, koji je sa seniorima, kao ni Miloš Pavlović, zbog problemom sa pasošem".

"Zato će na poziciji primača biti igrači koji su 98’ godište, i za njih će to biti veliko iskustvo. Veliki teret treba da ponesu korektor Bojan Strugar i libero Nikola Lakčević, ali je i to veliko iskustvo za njih, da igraju pod tolikim teretom. U ekipi će biti dva igrača iz Mornara, koji su čitavu sezonu, praktično, bili bez bilo kakve igre i ozbiljnijeg rada. Sve to moramo da istrpimo, da probamo da ukomponujemo, i čuvamo i gajimo to što imamo, da izvučemo maksimum u narednim vremenima, jer nam je baza mala",rekao je “Vijestima” Vukčević.

Juniorke će drugu rundu kvalifikacija za EP u Finskoj i Estoniji igrati u holandskom Arnhemu, a protivnici u grupi G su Rumunija, Češka i Holandija, sa kojom “crvene” igraju večeras (18.30) u prvom kolu.

"Sa Češkom smo igrali na kadetskom EP u Baru, kada smo poraženi 3:1, dok smo istim rezultatom izgubili od Rumunije na kadetskoj Balkanijadi u Turskoj. U odnosu na prošlu godinu, te ekipe na ovaj turnir dolaze jače za iskustvo igranja u jakim ligama. Mi smo uradili sve što je u našoj moći trenutno da što spremnije dočekamo kvalifikacije. Bilo koja pobjeda bila bi itekako veliki uspjeh za našu žensku odbojku", rekla nam je Nataša Marković, selektorka juniorki.

Marković podsjeća da je ovo prvo okupljanje ženske juniorske reprezentacije poslije dvogodišnje pauze. "Djevojke su došle relativno spremne na pripreme u Baru, pošto se sezona tek završila. Na okupu smo imali 15 djevojaka silno motivisanih i zdravih. Moram istaći da su pripreme protekle dobro. Imali smo odlične uslove u hotelu Sidro i barskoj dvorani "Topolica". Radili smo pojačano dva i po sata ujutru i dva i po naveče sa dvije kontrolne utakmice protiv Luke Bar", dodala je Marković.

Plasman na EP izboriće samo pobjednici grupe. Sedam drugoplasiranih selekcija iz svih grupa i najbolja trećeplasirana izboriće plasman u treću rundu kvalifikacija.

Raspored

Juniori (Ankara)

Danas

Hrvatska - Njemačka (14.00)

Crna Gora - Turska (17.00)

Sjutra

Njemačka - Crna Gora (16.00)

Hrvatska - Turska (18.30)

Nedjelja

Crna Gora - Hrvatska (14.00)

Turska - Njemačka (17.00)

Juniorke (Arnhem)

Danas

Rumunija - Češka (16.00)

Holandija - Crna Gora (18.30)

Sjutra

Češka - Crna Gora (16.00)

Rumunija - Holandija (18.30)

Nedjelja

Crna Gora - Rumunija (15.00)

Češka - Holandija (17.30)

Bonus video: