Izgorjela kuća Smolovića u Mojkovcu, nema povrijeđenih

Požar je, kako je saopšteno iz Uprave policije, oko 17 sati i 25 minuta zahvatio kuću vlasnika V.S.
0 komentar(a)
Vatra, Foto: Wikipedia.org
Vatra, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 24.04.2014. 18:16h

Kuća Voja i Ljuba Smolovića u zaseoku Gostilovine u potpunosti je uništena u požaru u poslijepodnevnim satima. Porodica Smolović, koja živi u gradu, objekat je koristila samo u ljetnjim mjesecima, pa je kuća u vrijeme izbijanja požara bila prazna.

Pripadnici lokalne Službe zaštite i spasavanja bezuspješno su sve do noći pokušavali da spasu bar dio kuće. Kako je kazao komandir te službe Dragan Marković, mještani su vatrogasce obavijestili o požaru tek oko 15 sati i 45 minuta.

"Prilično kasno smo obaviješteni tako da se nije moglo učiniti ništa. Pretpostavlja se da je požar izazvan udarom groma u kuću, a jaka grmljavina u tom dijelu opštine bila je oko 15 sati. Komšije Smolovića su nas pozvali tek kada su vidjeli da se zapaljeni krov urušio. Kuća je prilično stara, izgrađena od kamena i drveta, pa je vatra brzo uništila", rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, ekipe vatrogasaca su još na terenu i nastoje da od vatre zaštite pomoćne objekte.

Kako su kazali u mojkovačkoj policiji, uzroci požara u kući Smolovića biće poznati sjutra, nakon što stručnjaci iz Bijelog Polja obave vještačenje.

"Uviđaj nije moguće obaviti večeras jer vatra još tinja, a vatrogasci se trude da lokalizuju požar, to jest da zaštite štale i ostale pomoćne drvene objekte u blizini kuće", rekli su u policiji.

Bonus video: