Petrov podnio neopozivu ostavku

"Razlog ostavke je, kako je istakao, nezadovoljstvo postignutim rezultatima kao i nemogućnost sprovođenja zacrtanog plana i programa zbog nedostatka sredstava, te opstrukcije od strane pojedinih takmičara", stoji se u saopštenju.
22 komentar(a)
Danilo Pantić, Giorgi Petrov, Nikola Gardašević, Foto: Džudo savez Crne Gore
Danilo Pantić, Giorgi Petrov, Nikola Gardašević, Foto: Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 22.08.2018. 12:34h

Nacionalni trener džudo reprezentacije Crne Gore, Giorgi Petrov podnio je neopozivu ostavku, saopšteno je danas iz Džudo saveza Crne Gore.

"Razlog ostavke je, kako je istakao, nezadovoljstvo postignutim rezultatima kao i nemogućnost sprovođenja zacrtanog plana i programa zbog nedostatka sredstava, te opstrukcije od strane pojedinih takmičara", piše u saopštenju.

Kako se navodi, "Giorgi Petrov se zahvalio predsjedniku kao i ljudima iz saveza na korektnom odnosu i poželio im puno sreće u daljem radu a takmičarima da ostvare dobar rezultat na predstojećim takmičenjima i dokažu svoj potencijal koji zasigurno posjeduju".

"U narednom periodu, do nalaženja rješenja, funkciju nacionalnog trenera obavljaljaće predsjednik Stručno-trenerske komisije - Rajko Mrvaljević", navodi se u saopštenju Džudo saveza Crne Gore.

Petrov je u 22. maja ove godine prvi put podnio ostavku, a u pismu Upravnom odboru i Stručnom savjetu DŽSCG-a obrazložio je svoju odluku time da je "razlog ostavke samo jedan, da u ratu koji se vodi protiv Saveza, reprezentacije i njega lično, postalo je nemoguće raditi i očekivati bilo kakav rezultat".

Tri dana kasnije, Stručno-trenerska komisija Džudo saveza, većinom glasova, nije usvojila ostavku nacionalnog trenera Giorgija Petrova, i dala mu je podršku "u nastojanjima da se ostvari što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu, koje će od 20. do 27. septembra biti održano u Bakuu".

Perov je imenovan za nacionalnog trenera 16. januara 2017. godine, a na toj funkcji naslijedio austrijskog stručnjaka Huberta Rorauera kome je krajem decembra 2016. godine istekao jednogodišnji ugovor...

Bonus video: