Izložba knjiga u čast Šekspiru na Cetinju

Izložbu će otvoriti ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Jan Viting
0 komentar(a)
Vilijam Šekspir, Foto: Shutterstock
Vilijam Šekspir, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.04.2014. 07:39h

Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević“ i ove godine će obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava 23. apria - kampanjom i programom pod sloganom “San noći kniige”.

Kao centralni događaj, Nacionalna biblioteka će 23. aprila u 20 sati organizovati izložbu knjiga posvećenih Vilijamu Šekspiru. Riječ je o postavci odabranih izdanja Šekpirovih djela i djela o Šekspiru na raznim jezicima, koja se čuvaju u fondovima Nacionalne biblioteke.

Glumci Ana Vučković i Petar Novaković izvešće odlomak iz Šekspirove komedije “San ljetnje noći”. Izložbu će otvoriti ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Jan Viting.

U cilju popularizacije knjige, čitanja i biblioteka, svim korisnicima Nacionalne biblioteke toga dana biće omogućeno besplatno učlanjenje, dok će posjetioci dobiti na poklon knjige iz izdavačke produkcije Nacionalne biblioteke. Nacionalna biblioteka i ove godine će pokloniti svoja najnovija izdanja svim crnogorskim narodnim bibliotekama.

Kako se Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević“ pridružila akciji Noć knjige, koja se na nacionalnom nivou ove godine prvi put održava u Crnoj Gori, 23. aprila vrata Biblioteke biće otvorena za sve ljubitelje knjige do 22 sata.

Bonus video: