Dropo se u Specijalnom tužilaštvu branio ćutanjem

Dropa policija sumnjiči da je dio kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića
377 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Dropo, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Dropo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.08.2018. 06:59h

Državljanin Bosne i Hercegovine, 31-godišnji Aleksandar Dropo, saslušan je juče pred Specijalnim tužilaštvom zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja se sumnjiči za planiranje likvidacija, ali i dvostruko ubistvo u centru Podgorice.

Njemu je nakon saslušanja određen pritvor, a kako pouzdano saznajemo pred nadležnim tužiocem branio se ćutanjem.

Njegov advokat Srđan Lješković za našu televiziju ranije danas je objasnio da se Dropo, i pored raspisane potjernice, bez problema legalno juče vratio iz Bosne i Hercegovine, nakon čega se predao policiji.

Tvrdi da njegov klijent nema veze sa krivičnim djelom zbog kog ga traže, te da je jedini razlog što je nakratko napustio Crnu Goru taj što mu je prije nekoliko dana isticala dozvola boravka.

Dropa policija sumnjiči da je dio kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića.

Do sada je osumnjičeno 19 osoba da su članovi te kriminalne grupe, ali je egzekutor Marko Jovanović i dalje u bjekstvu.

Nedavno su uhapšeni Lazar Raičević (21), Đurađ Lončar (23), Arnel Mandić (20), Miloš Božović (21), Željko Đukić (39), Drago Vukčević (30), Balša Todorović (23), Radoš Popović(29) i L.S. (34).

Zbog sumnje da su povezani sa dvostrukim ubistvom ranije su uhapšeni braća Predrag i Janko Vukadinović, Kristina Brnović, kao i Dragoljub Ćetković.

Istražitelji tvrde da su nakon četvoromjesečne akcije prikupili dovoljno dokaza da kriminalna grupa hapšenjem jednog njenog dijela, nakon ubistva Šakovića i Jovanovića, nije prestala da postoji, već da je planirala izvršenja novih teških krivičnih djela.

Bonus video: