Novinarka "uhapsila" osumnjičenog za pljačku banke

"Da bih ga zadržala, kazala sam mu da sam pročitala u novinama o tom slučaju, a on je tražio da to vidi...", kaže novinarka "Vijesti"
325 pregleda 101 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 05:48h

Novinarka “Vijesti” Jelena Jovanović, "uhapsila" je juče devetnaestogodišnjeg Miloja Milića, a onda pozvala policiju i praktično ga predala Posebnoj jedinici.

Milić je 20-ak minuta prije toga pobjegao službenicima zatvorske policije ispred podgoričkog Osnovnog tužilaštva, gdje je trebao da bude saslušan zbog pljačke banke.

Jovanović je ispričala da se oko 13:30 sati zaputila ka tužilaštvu, jer je dobila informaciju da je osumnjičeni za krivično djelo umakao policiji.

"Dok sam čekala kolegu, vidjela sam mlađeg muškarca kako čuči u žbunju, nedaleko od redakcije... Čudno se ponašao i saginjao na svaki zvuk automobila. Na patikama nije imao vezice, a farmerke je pridržavao rukama. Prišla sam mu", rekla je Jovanović.

Miliću su tada, kako je kazala, prišle njene kolege, a ona je otišla da pozove policiju. Rekla im je da vjeruje da je bjegunac ispred redakcije "Vijesti".

"Kada sam se vratila, pitao me je znam li kada dolazi autobus za Konik, jer mora da pobjegne od policije. Objasnio je da bježi pošto hoće da ga odvedu u zatvor, jer je opljačkao banku u centru Podgorice. Da bih ga zadržala, kazala sam mu da sam pročitala u novinama o tom slučaju, a on je tražio da to vidi... Dok smo prelistavali današnji broj "Vijesti", u kome naravno nema te informacije, stigli su policajci", ispričala je novinarka.

Millić se potom dao u bijeg, ali su ga inspektori brzo stigli.

"Vijestima" je iz uprave ZIKS-a nezvanično potvrđeno da je Milić utekao zatvorskoj policiji, ali da je kasnije vraćen u pritvor.

Policija je 9. aprila saopštila da je devetnaestogošnjeg Milića zetakla u poslovnici Hipo banke u Hercegovačkoj ulici, u koju je provalio...

Inspektori vjeruju da je on tada odvalio klizna vrata i iz jedne od ladica uzeo oko 2.000 eura.

"Novac je oduzet i vraćen oštećenoj strani", saopštila je tada policija.

Galerija

Bonus video: