Vučković o istrazi ubistva Bećirovića: Nije lako zaštititi svjedoka saradnika

“Ima nekih novih detalja, pojavile su se nove informacije ali zasada je još rano da iznosimo više detalja”, kazao je tužilac Vučković
115 pregleda 9 komentar(a)
Veselin Vučković, Foto: Vesko Belojević
Veselin Vučković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.04.2014. 19:59h

V.d. vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković, kazao je za “Vijesti” da ima pomaka u okviru istrage ubistva biznismena Dragana Bećirovića, koji je prije tri godine usmrćen u Budvi.

On je potvrdio pisanje “Vijesti” da ima pravnih mogućnosti i za angažovanje svjedoka saradnika u tom predmetu, ali da je zasada još rano govoriti o tome.

"Mogu vam reći da smo baš juče (utorak) do kasno uzimali izjave od 2-3 osobe u okviru istrage tog ubistva. Ima nekih novih detalja, pojavile su se nove informacije ali zasada je još rano da iznosimo više detalja. Riječ je o vrlo osjetljivom predmetu", kazao je Vučković.

Rekao je da je za Tužilaštvo veoma teška odluka o tome da li neko treba da uđe u program za dobijanje statusa svjedoka - saradnika.

Ni nakon pune tri godine još se ne zna ko je u noći između 9. i 10. aprila pucao u Bećirovića, ispred stana u kojem je živio u Budvi

“Vijesti” su od nekoliko izvora iz službi bezbjednosti i advokata dobile podatke da je policija krajem 2012. godine bila na pragu rješenja ubistva, jer je Podgoričanin, poslao inspektorima ponudu da želi da sarađuje u tom predmetu.

Međutim, sve je palo u vodu sa promjenama u vrhu UP, tako da je nova garnitura u Upravi za kriminalistiku advokatu početkom 2013. godine poslala dopis da “nijesu zainteresovani za iskaz”...

“Vijesti” saznaju da je taj Podgoričanin, u zamjenu za sitne ustupke, želio navodno da otkrije ko je naručio i ko je ubio Bećirovića, ali i da saopšti motiv... Tokom prvih kontakata sa policijom, u prisustvu advokata, ispričao je brojne detalje u vezi sa ubistvom Bećirovića.

Ni nakon pune tri godine još se ne zna ko je u noći između 9. i 10. aprila pucao u Bećirovića, ispred stana u kojem je živio u Budvi.

Ubica je tada biznismena ranio sa dva metka u noge, a smrtonosan je bio hitac koji je Bećiroviću pogodio glavnu arteriju na butini, zbog čega je iskrvario do smrti.

Tokom obimne istrage policija je vještačila preko 500 primjeraka pištolja “tetejac” 7,62 mm, uzimala izjave od nekoliko stotina Budvana, ali i vještačila preko 600 uzoraka krvne grupe B.

Bonus video: