Podgorica domaćin finalnog turnira Kupa, svi u lov na Luku Bar

Budućnost Zetatrans i Morača nemaju trofej Kupa Crne Gore, Luka Bar je, osim posljednje tri, bila pobjednik i 2007, dok je Galeb najbolji bio 2010. godine
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2014. 12:46h

Među ovogodišnjim učesnicima nema debitanata na finalnom turniru Kupa, nema, čak, ni ekipa koje nijesu igrale finale, ali su samo Luka Bar (četiri puta, 2007, 2011, 2012, 2013) i Galeb (2010) osvajali trofej. Budućnost Zetatrans i Morača su po jednom igrale finale, 2012, odnosno 2013. godine, a da li će neko od podgoričkih klubova donijeti u glavni grad i prvi pehar u ovom takmičenju, znaće se u nedjelju veče nakon finalnog duela u sali Medicinske škole, gdje se za vikend igra finalni turnir u tehničkoj organizaciji Budućnosti.

S obzirom na specifičnost ovog takmičenja, iznenađenja su moguća i česta, ali su, na papiru, šampion Luka Bar i Budućnost Zetatrans favoriti za ulazak u finale, u polufinalnim duelima sa gradskim rivalima.

"Mislim da će biti neizvjesno. Prednost domaćeg terena ne mora puno da znači, jer imamo dva gradska derbija. Što se tiče našeg polufinala, mečevi sa Moračom su uvijek obilovali neizvjesnošću i dramatikom, velikom borbenošću obje ekipe, a mi smo uvijek izlazili kao pobjednici. To ne mora ništa da znači, ali je lijep preduslov za ono što nas očekuje u subotu. Ne krijem da želimo da igramo finale, i da probamo da se domognemo trofeja koji bi nam puno značio. Mislim da u ovom trenutku imamo veći kvalitet u odnosu na Moraču, ako zadržimo formu iz finala plej-ofa. U finalu priželjkujem Luku Bar da probamo da se revanširamo za poraz u finalu plej-ofa - rekao je trener Budućnost Zetatransa Vladimir Racković, i napomenuo da je klub preduzeo sve da organizacija finalnog turnira Kipa bude “na visokom, profesionalnom nivou”.

"Želio bih da pozovem sve ljubitelje odbojke, bez obzira za koga navijali, da u što većem broju dođu i isprate sve djevojke na najbolji mogući način. Siguran sam da će nas naši navijači ispoštovati i doći u velikom broju, posebno “varvari”, koji će biti na obje naše utakmice", dodao je Racković.

Morača je prošle godine u Budvi prvi put zaigrala u finalu, gdje je, nakon uzbudljivih pet setova, morala da prizna poraz “sirenama”.

"Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za Budućnost. Iako smo mlađi, motiva neće faliti, naprotiv imamo ga napretek. Mogu da obećam jaku i kvalitetnu utakmicu. Ako prođemo u finale, to će biti priča za sebe. Imamo spremnu kompletnu analizu, nijedan protivnik nas ne može iznenaditi. Iskreno se nadam da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, da se plasiramo u finale", rekao je Marko Radusinović, trener Morače.

Od obnavljanja nezavisnosti, Luka Bar je jedina igrala sva finala, četiri je dobila (protiv Podgorice, Galeba, Budućnosti i Morače), a tri izgubila (dva od Rudara, jedno od Galeba). U ligaškom dijelu je oba puta bio bolji od gradskog rivala Galeba (3:0, 3:1).

"Igramo protiv mlađe ekipe od nas, ali je Galeb jako dobro utrenirana ekipa. Igrali su dobro čitavu sezonu, izuzetno cijenim našeg gradskog rivala. Mi smo favoriti, ali imamo na umu iskustvo Budućnosti koja je gubila od njih, a Budućnost je u ligi nas dobijala. Moramo maksimalno biti skoncentrisani u polufinalu. Naše ambicije su da osvojimo i Kup. Primarni cilj, osvajanje titule smo ostvarili, a daćemo sve od sebe da uzmemo i drugi trofej. Ali, ponavljam, prvo moramo da damo sve od sebe da savladamo Galeb", rekao je Vladimir Milačić, trener Luke Bar.

Galeb je četvrti put na finalnom turniru, a samo jednom je izgubio u polufinalu, 2009. godine, upravo od Luke Bar (3:0).

"Luka Bar je jedina ekipa sa kojom ove sezone imamo negativan skor, i sigurno da nismo njih priželjkivali u polufinalu, ali je žrijeb tako odlučio. Oni su apsolutni favorit, jer su se prošetali kroz ligu do titule, biće vjerovatno i favorit za trofej u Kupu. Ali, mi iz Bara ne krećemo sa bijelom zastavom, spremni smo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. O finalu ćemo, eventualno, razmišljati ako pobijedimo Luku Bar", istakao je Nikola Masoničić, trener Galeba.

Raspored

Subota

Polufinale

Galeb – Luka Bar (17.00)

Morača – Budućnost Zetatrans (20.00)

Nedjelja

Finale - 19.00

Galerija

Bonus video: