Šoć: Nema sumnje - Rus je zadavljen

Prema optužnici, Smirnov je ubijen u noći između 29. i 30. juna 2013. godine, u apartmanu u budvanskom naselju Velji vinogradi
188 pregleda 3 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2014. 16:08h

Stalni sudski vještak medicinske struke, prof. dr Miodrag Šoć, kazao je da je nedvosmisleno utvrđeno da je davljenje uzrok smrti Rusa Sergeja Smirnova (47), a nije mogao da isključi mogućnost da su dvije osobe učestvovale u činu davljenja.

U Višem sudu nastavljeno je suđenje Živku Vasiljeviću iz Šida, optuženom za ubistvo Smirnova u Budvi prošle godine i Aleksandru Glavaševiću iz Novog Sada, kojem se sudi da je sa Vasiljevićem počinio ubistvo.

"Smrt je nasilna i nastala je usljed davljenja. Radi se o zatezanju nekog stezajućeg sredstva oko vrata dok je Smirnov bio okrenut licem prema podlozi i pritisnut u predjelu kičme. Jedna osoba je koljenom stajala iznad njega i stezala vrat nekim sredstvom, dok je najvjerovatnije druga osoba sprečavala Smirnova da se brani. On se branio... Zadobio je najmanje tri povrede glave, dok je u tjemenu glave udaren tupinom zamahnutog oruđa. Od kada je počelo stezanje vrata pa do smrti, proteklo je, za pretpostaviti je, oko pet minuta, dok je izgubio svijest nakon minut i po", kazao je Šoć.

Odgovarajući na pitanja branilaca, advokata Čedomira Janjevića i Srđe Jovanovića, Šoć je naveo da nema tragova da je zadavljem šakama:

"Smirnov nije stezan rukama oko vrata".

Nakon što mu je sutkinja pokazala fotoelaborat sa uviđaja, vještak je dodao: "Moglo se davljenje izvršiti majicom".

Prema optužnici, Smirnov je ubijen u noći između 29. i 30. juna 2013. godine, u apartmanu u budvanskom naselju Velji vinogradi.

Bonus video: