Budućnost hvata posljednji voz

"Ne fali nam želje za dokazivanjem, daćemo sve od sebe za pozitivan rezultat", rekao nam je primač Podgoričana Andrej Bojić
0 komentar(a)
Andrej Bojić, Foto: Vesko Belojević
Andrej Bojić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.04.2014. 09:38h

Da li je treći set meča u Budvi najava neizvjesnijeg finala plej-ofa, ili, pak, samo epizoda, pokazaće večerašnji duel u “Morači”. Budvanska rivijera je odbranu titule počela očekivanom, maksimalnom pobjedom na svom terenu, pa Budućnost mora večeras da izjednači rezultat u seriji ako želi da razigravanje za titulu učini interesantnim...

"Moramo da igramo bolje na prijemu i u napadu u odnosu na prvi meč, a vjerujem da će servis biti bolji jer igramo u našoj dvorani. Ne fali nam želje za dokazivanjem, daćemo sve od sebe za pozitivan rezultat", rekao nam je primač Podgoričana Andrej Bojić.

Budvani stižu u Podgoricu sa 13 uzastopnih pobjeda u međusobnim duelima, pošto je Budućnost posljednju pobjedu ostvarila 22. marta 2012. godine, u drugom meču finala plej-ofa sezone 2011/2012, kada je izjednačila na 1:1 u finalnoj seriji plej-ofa, koju je Rivijera na kraju riješila u svoju korist sa 3:1.

"Mislim da će nam biti mnogo teže u Podgorici zbog činjenice da igramo u njihovoj dvorani, ali i zbog toga što igramo sa šest-sedam igrača, pa je logično da dođe do umora. Nadam se da ćemo odigrati dobro i zabilježiti pobjedu", kaže za “Vijesti” libero Budvana Ivan Rašović, dijete Budućnosti u kojoj je proveo deceniju prije prelaska u Budvansku rivijeru.

Izabranici Predraga Ćorluke su dominirali u prva dva seta (25:18, 25:15), ali je Budućnost u trećem setu pošteno namučila iskusnije Budvane, čak bila i u prilici da dobije set, jer je imala set loptu na 27:26, ali je nije iskoristila.

"Veoma loše smo počeli utakmicu, u prva dva seta smo gubili poene u serijama i teško je igrati kada rezultat mora da se juri. Sa druge strane, Budvani imaju dovoljno iskustva da rano stečenu prednost mirno sačuvaju do kraja. Ostaje žal za trećim setom, koji je pokazao kako možemo i moramo da igramo", dodao je Andrej Bojić.

Rivijera je i u prvom meču pokazala da, predvođena odličnim tehničarem Markom Falaskijem, na iskustvo i mišiće može da riješi i teške situacije u meču.

"Zasluženo smo ostvarili maksimalnu pobjedu u prvom duelu. Budućnost je zaprijetila samo u trećem setu i pokazala da može da odigra bolje od onoga to je prikazala u finalu Kupa", upozorava Rašović.

Utakmica u “Morači” počinje u 18 časova (TV prijenos na RTCG). Sude Milorad Delić (Budva) i Sonja Simonovska (Bar). S. J.

Bonus video: