Nedjelja švedskog filma: Nermina Lukač gošća manifestacije

Nermina Lukač je na 63. berlinskom filmskom festivalu prošle godine dobila nagradu “Shooting Stars” kao jedna od deset najboljih mladih evropskih glumaca
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2014. 10:58h

Nedjelja švedskog filma - ”Švedska @ME”, u okviru koje će biti prikazano sedam igranih i dokumentarnih ostvarenja najnovije švedske kinematografije, biće održana od 1. do 4. aprila u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici.

Događaj ”Švedska @ME” počeće prvog aprila u 20 sati projekcijom filma “Jedi, spavaj, umri”, u kojem glavnu ulogu igra Nermina Lukač, crnogorska glumica koja živi i radi u Švedskoj, a koja će tokom trajanja događaja biti gost glavnog grada Crne Gore.

Ona je na 63. berlinskom filmskom festivalu prošle godine dobila nagradu “Shooting Stars” kao jedna od deset najboljih mladih evropskih glumaca, a ovo priznanje joj dodijelio slavni holivudski glumac Itan Houk.

Povodom Nedjelje švedskog filma u Podgorici ambasador Švedske u Crnoj Gori Krister Asp, izjavio je da mu je zadovoljstvo što u našoj zemlji prvi put predstavlja projekat ”Švedska @ME”, koji ima za cilj jačanje odnosa u trgovini, kulturi i obrazovanju između Crne Gore i Švedske.

Nedjelju švedskog filma organizuje Ambasada Švedske i Crnogorsko narodno pozorište u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje i Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja, i švedskim kompanijama Securitas, Ericsson, Meris, Atlas Copco, Oriflame i Pernod Ricard.

Publika u Podgorici biće u prilici da pogleda ostvarenja: ”Jedi, spavaj, umri”, ”Avalon”, ”Posljednja rečenica”, ”Skriveno dijete”, ”Pirat Bay daleko od tastature”, ”Veliki momci su poludjeli” i film ”Palme”.

Bonus video: