Sjekloća napada titulu protiv Abrahama

Meč za titulu prvaka svijeta u WBO verziji Abraham - Sjekloća održaće se u berlinskom Velodromu, koji može da primi preko 10.000 gledalaca
148 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Sjekloća, Foto: Zoran Đurić
Nikola Sjekloća, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.03.2014. 00:28h

Nakon poraza od Sakija Bike u februaru prošle godine mislilo se da nikada neće dobiti šansu da se bori za titulu prvaka svijeta, jer je prva propala kada je Andre Vord zbog povrede odustao od odbrane pojasa.

Nikoli Sjekloći je, ipak, pružena nova prilika da se popne na krov planete - najbolji crnogorski bokser će se 3. maja u Berlinu boriti sa Arturom Abrahamom, aktuelnim šampionom u supersrednjoj kategoriji WBO verzije.

Čovjek poznat pod nadimkom Kralj Artur je 1. marta sudijskim preglasavanjem savladao Njemca Roberta Štiglica i revanširao mu se za poraz nokautom u 4. rundi 23. marta prošle godine. To je, zanimljivo, bio treći obračun Abrahama i Štiglica za WBO titulu u supersrednjoj kategoriji i drugi trijumf Jermena sa njemačkim pasošem.

"Napokon imam pojas oko struka i ne planiram da ga izgubim brzo. Prolio sam mnogo krvi, suza i znoja za moju posljednju borbu, što me je ponovo učinilo prvakom svijeta. Tako ću se spremati i za duel sa Sjekloćom 3. maja", rekao je Abraham.

Njegov trener, Uli Vegner, upozorava da ga čeka težak zadatak.

"Sjekloća ima dobar direkt i pokušava da bude vrlo aktivan. U borbi sa Bikom je pokazao da dobro podnosi udarce, pa Artur neće moći da se osloni samo na snagu", rekao je Vegner.

Borac rođen prije 34 godine u Jerevanu kao Avetik Abrahamjan je doselio u Njemačku još 1995. godine sa roditeljima i braćom, od kojih je jedan, Aleksandar, takođe profesionalni bokser.

U karijeri ima 39 pobjeda (28 nokautom) i četiri poraza, a jedini put je završio meč na podu protiv Štiglica. Bio je šampion u srednjoj kategoriji IBF verzije od 2005. do 2009.

Do obračuna 35-godišnjeg Budvanina, osvajača bronzanih medalja na amaterskim šampionatima svijeta i Evrope, i Abrahama je umalo došlo i 2012. godine, ali je Sjekloća, koji ima 26 pobjeda i poraz, tada odbio taj predlog. Kasno je stigao, a Nikola nije želio da se kratko priprema za meč, osim u slučaju izdašne finansijske ponude. Ona nije stigla...

Meč za titulu prvaka svijeta u WBO verziji Abraham - Sjekloća održaće se u berlinskom Velodromu, koji može da primi preko 10.000 gledalaca.

Bonus video: