Nikšić: U požaru izgorjela tri automobila, na meti bilo vozilo advokata

U požaru je potpuno uništen pasat advokata Slavomira Božovića, a veliku štetu pretrpio je i folksvagen džeta Radojice Lučića
11 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2014. 14:58h

Jutros rano oko 4 sata, u Ulici IV Crnogorske 3 u Nikšiću, u pozaru su izgorjela tri automobila, među kojima i folksvagen polo novinarke "Dana" Biljane Brašnjo.

U požaru je potpuno uništen pasat advokata Slavomira Božovića, a veliku štetu pretrpio je i folksvagen džeta Radojice Lučića.

Brašnjo je ranije kazala da ne može tvrditi da je podmetanje pozara bilo namijenjeno njoj, ali ne isključuje ni takvu mogućnost.

Advokat Slavomir Božović pored uništenog automobila (Foto: Ivan Petrušić)

"Policija je jutros samo izvršila uviđaj. Bez obzira što moj automobil nije u potpunosti izgorio, imam puno razloga da sumnjam da sam ja bila predmet ovog napada, s obzirom šta se sve dešava kolegama iz novinarske branše", kazala je Brašnjo.

Iz policije je saopšteno da je CB Nikšić oko 4 sata obaviješten o požaru na vozilu "folksvagen pasat" nikšićkih registarskih oznaka, i da je to vozilo zapaljeno, a da se vatra proširila na druga dva vozila.

"Na lice mjesta su upućeni policijski službenici, a Vatrogasna jedinica je ubrzo došla i lokalizovala požar. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je ovlastio službenike CB Nikšić da izvrše uviđaj. Uviđaj na licu mjesta izvršen je u prisustvu vještaka za požare, eksplozije i havarije.

Na osnovu uviđajnih i dosadašnih policijskih mjera i radnji, sumnja se da je požar nastao na pomenutom vozilu – „VW Passat“, vlasništvo S.B. iz Nikšića, te da se proširio na druga dva vozila, parkirana sa lijeve i desne strane ovog vozila – „VW Jetta“ vlasništvo R.L. iz Nikšića i „VW Polo“ vlasništvo M.B. koje koristi B.B. iz Nikšića", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su saopštili da je "pasatu" načinjena znatna materijalna šteta, dok je u određenoj mjeri šteta nastupila i na druga dva vozila.

"Sa lica mjesta su izuzeti tragovi koji su upućeni na vještačenje u Forenzički centar. Nadležni tužilac će se, nakon dostavljenog nalaza i mišljenja vještaka za PEH, izjasniti u vezi sa kvalifikacijom predmetnog događaja.

Službenici CB Nikšić preduzimaju aktivnosti radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do požara na vozilu S.B", dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Pozitivna Crna Gora: Zaduženi za sigurnost nijesu odgovorili zadatku

Pozitivna Crna Gora je najoštrije osudila još jedan u nizu vandalskih činova u kome su zapaljena tri automobila u Nikšiću.

"Najviše nas brine to što je bezbjednosna situacija još jednom pogoršana i što oni koji treba da brinu o njoj, nijesu odgovorili zadatku pružanja sigurnosti i obezbjeđivanja zaštite imovine građana. Dodatno negativan utisak ovom događaju daje i činjenica da su zapaljeni automobili novinarke i advokata, čime je otvoren prostor za različite i po društvo neugodne spekulacije o tome šta je motiv ovog kriminalnog čina", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Iz ove partije apeluju na nadležne da što prije privedu pravdi odgovorne.

"Pozivamo nadležne organe da preduzmu sve radnje kako bi bezbjednosna situacija bila na zadovoljavajućem nivou i da hitno preduzmu sve radnje kako bi počinioci ovog djela bili privedeni pravdi u najkraćem mogućem roku, čime bi se jasno poslala poruka da ovakva dešavanja ne mogu proći bez krivičnih sankcija", ističe se u saopštenju Pozitivne.

Galerija

Bonus video: