Furtula napada zlato, Đurović debituje u Ljeiriji

Furtula će nastupiti u bacanju diska i kugle, dok će u debitantskom nastupu bacač Draževine, Đurović, bacati kuglu
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2014. 09:08h

U portugalskoj Ljeiriji će se predstojećeg vikenda održati 14.Evropski zimski kup bacača u konkurenciji seniora i mlađih seniora (do 23 godine), a Crnu Goru će predstavljati Danijel Furtula i Tomaš Đurović, koji će nastupiti u kategoriji mlađih seniora.

Atletičar mojkovačke Tare, Furtula će nastupiti u bacanju diska i kugle, dok će u debitantskom nastupu u konkurenciji mlađih seniora, bacač Draževine, Đurović, bacati kuglu. U Ljeiriji će nastupiti oko 300 bacača iz 35 zemalja.

Furtula ima titule sa dva uzatopna Kupa, pošto je slavio u Baru pretprošle, a u španksom Kasteljonu prošle godine u bacanu diska. U Kasteljonu je prošle godine bio srebrni u kugli.

Furtula sa ličnim rekordom od 64,60 metara je favorit u disku u konkurenciji 17 bacača, i ta disciplina je na programu u subotu od 12,15 sati, dok će kuglu bacati dan kasnije od 11,30 sati u konkurenciji 19 bacača.Furtulin najboplji rezultat u kugli je 18,46 metara i ima četvrti rezultat u konkurenciji.

Tomaš Đurovic sa 17,92 metra zauzima desetu poziciju u kugli, a prvi favorit je Rus Maksim Afonjin sa 19,30 metara..

"Osvajanje zlatne medalje na najvećem skupu evropskih asova u bacanjima u posljednjoj godini svog mlađeg seniorskog staža bio bi veliki uspjeh za Furtulu. I za crnogorsku atletiku, i bio bi najava još većih uspjeha kojima smo svi skupa posvećeni u našim narednim ciljevima-istakao je trener Danilo Krtinić.

Bonus video: