Radoslav Stanišić hamerom bježao policiji

„Neću da vam stanem... Stalno me maltretirate. Ako me trebate, dođite kod mene kući. Ja u vaše dvorište smijem doći, vi u moje ne”
466 pregleda 62 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2014. 08:08h

Zagoričanin Radoslav Gile Stanišić uhapšen je u noći između nedjelje i ponedjeljka nekoliko minuta poslije ponoći, nakon što je "hamerom" bježao policiji i oglušio se o njihovu naredbu da zaustavi vozilo.

Stanišić je uhapšen ispred dvorišta svoje porodične kuće, kada mu je policija prepriječila put.

Osam časova zadržan je u podgoričkoj betonjerci, da bi policijskim kombijem juče ujutru oko devet časova Stanišić bio sproveden u Sud za prekršaje kod sutkinje Dare Begović.

U Sud za prekršaje doveden je nakon što je tužilac ocijenio da u njegovim radnjama nema bića krivičnog djela.

Policija Stanišića tereti da se oglušio o naredbu da zaustavi "hamer" i da je vrijeđao i omalovažavao policiju.

Zagoričanin, koji je često na stupcima crne hronike, negirao je pred sutkinjom da je vrijeđao i omalovažavao policajce.

Zbog te izjave, Begović je odložila donošenje odluke dok ne sasluša policajce koji su bili na licu mjesta i koje je, navodno, vrijeđao Stanišić.

“Oko ponoći vraćao sam se iz grada. Vozio sam 'hamer'. Siguran sam da me policija nije zaustavljala u Primorskoj ulici. Sjećam se da sam vidio policijsko vozilo i policajca dok sam preticao jedan automobil i nastavio sam dalje, taj policajac nije me zaustavljao”, rekao je Stanišić.

Nedaleko od tog mjesta Stanišić je, prema zahtjevu za pokretanje prekršaja, ponovo naišao na policijsku patrolu.

U policijskom zapisniku piše da je Stanišić zaustavio vozilo ispred Holandskih zgrada, otvorio prozor i rekao: “Neću da vam stanem, krenuo sam kući. Stalno me maltretirate i zaustavljate. Ako me trebate, dođite kod mene kući. Ja u vaše dvorište smijem doći, vi u moje ne smijete”.

Nakon toga je startovao “hamer” i udaljio se.

Policija ga je sustigla 100 metara od dvorišta njegove kuće.

“Prepriječili su mi put. Zaustavio sam automobil. Kazao sam im da ću da parkiram 'hamer' u dvorište, što su me pustili da uradim. Nakon toga htjeli su da uđu u dvorište kuće, ali sam im rekao da to ne mogu da urade bez naloga”, istakao je Stanišić.

Dodao je da je zamolio patrolu da ugasi rotaciona svjetla, kako ne bi uznemiravali njegovu porodicu i komšije.

“Tada su mi kazali da sam počinio prekršaj i da nijesam smio da ulazim u dvorište, nego da ostanem gdje su me zaustavili. Poslije je došao i Interventni vod i priveli su me u zgradu policije”, rekao je Stanišić.

Srednjeg imovinskog stanja, kod oca prima platu 400 eura

Prije nego je Stanišić dao izjavu, sutkinja Begović pitala je ga je kakvog je imovinskog stanja.

Radoslav je kazao da je srednjeg imovinskog stanja. Na pitanje da li je zaposlen, rekao je da radi u porodičnoj firmi, koja se bavi proizvodnjom blokova za gradnju.

“Primam platu od 400 eura i nikad nijesam prekršajno kažnjavan”, kazao je Stanišić.

Bonus video: