Stojković oslobođen: Nije dovoljno bitan da utiče na Klikovac

Stojković, bivši šef kriminalističke policije u Budvi, uhapšen je krajem decembra 2012. godine zbog sumnje da je prijetio Klikovac da "zastane u predmetu" protiv Milenka Rabrenovića
0 komentar(a)
Siniša Stojković, Foto: Savo Prelević
Siniša Stojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.03.2014. 10:57h

Apelacioni sud potvrdio je rješenje Višeg suda, koji je ranije odbio optužni predlog protiv policijskog starješine Siniše Stojkovića.

To je “Vijestima” potvrdio njegov branilac, advokat Borivoje Đukanović.

"Apelacioni sud našao je da se žalbom tužioca neosnovano prvostepeno rješenje pobija kako zbog bitnih povreda krivičnog postupka, tako i zbog pogrešnog i nepotpunog utvrđenog činjeničnog stanja. Nasuprot navodima žalbe specijalnog tužioca, Apelacioni sud je našao da je Viši sud pravično cijenio dokaze i izveo pravilan zaključak , činjenični i pravni koji je u svemu prihvatio i ovaj sud", navodi se, između ostalog, u rješenju.

Odbijajući optužni predlog, sutkinja Višeg suda Milenka Žižić, konstatovala je da Stojković nije mogao protivzakonito uticati na osnovnu tužiteljku Ljiljanu Klikovac, jer nije imao autoritet službe, kao ni bitan socijalni status i položaj u društvu.

“Položaj je bitan”

"Nema dokaza da je Stojković imao takav položaj i poziciju da izvrši predmetno krivično djelo pretpostavljenim uticajem”, napisala je tada sutkinja u rješenju.

Stojković, bivši šef kriminalističke policije u Budvi, uhapšen je krajem decembra 2012. godine zbog sumnje da je prijetio Klikovac da "zastane u predmetu" protiv Milenka Rabrenovića, bivšeg šefa obezbjeđenja bivšeg direktora policije Veselina Veljovića. Rabrenoviću se sudi zbog optužbe da je prijetio novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić, a nakon što je istraživala sumnjivo poslovanje fabrike "Tara" u Mojkovcu.

Tužilac je u žalbi na rješenje sutkinje Žižić naveo da je nesumnjivo dokazano da je Stojković protivzakonito uticao na tužiteljku.

“Iz prikupljenih dokaza nesumnjivo proizilazi da je Stojković koristio pretpostavljeni uticaj, koji proističe iz višegodišnje dobre profesionalne saradnje, kako bi kod Klikovac posredovao da ne izvrši službenu radnju koju bi morala izvršiti u predmetu formiranom po krivici Rabrenovića, zbog produženog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Nerazumljivi su razlozi suda koji su ga rukovodili da donese odluku da u ovom slučaju nema dokaza da je Stojković imao pretpostavljeni uticaj", piše u žalbi koju je Apelacionom sudu dostavio zamjenik specijalnog tužioca Dražen Burić.

Bonus video: