Miliću i Peroviću pritvor, ostali huligani prekršajno odgovaraju

U Osnovnom državnom tužilaštvu tokom cijelog dana traje saslušanje svih aktera divljačkog ponašanja
491 pregleda 97 komentar(a)
Luka Milić, Foto: Zoran Đurić
Luka Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.02.2014. 14:58h

Milovan Perović i Luka Milić, jedni od aktera divljanja u Kliničkom centru uhapšeni su i osnovni državni tužilac im je odredio pritvor od 48 sati, rečeno je "Vijestima" u tužilaštvu. Oni su osumnjičeni da su počinili krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje tuđe stvari.

Ostali huligani iz zagoričke bande, prema instrukcijama koje je tužilaštvo dalo policiji, odgovaraće prekršajno.

U Osnovnom državnom tužilaštvu tokom cijelog dana traje saslušanje svih aktera divljačkog ponašanja u Kliničkom centru.

Policija nije privela ni jednog od huligana na licu mjesta, iako su u subotu veče polomili staklo na vratima te zdravstvene insitucije i, prema kazivanju očevidaca, nasrtali i vrijeđali policajce, vikali i bahato se ponašali.

Najagresivniji, prema riječima očevidaca, bili su Luka Milić i Radoslav Gile Stanišić. Luka Milić je gurao direktora Urgentnog centra dr Vladimira Dobričanina i sa svojim drugovima zahtijevao da uđu u operacionu salu, gdje su ljekari pomagali njihovom ranjenom prijatelju koji je sebi pucao u glavu.

Izvinjenje Dobričaninu

Milić se ranije izvinio direktoru Urgentnog centra dr Vladimiru Dobričanu, jer ga je e gurao i grubo se ponašao prema njemu. On je, potvrdio je Dobričanin, posjetio ljekara na njegovom radnom mjestu i izrazio žaljenje zbog incidenta.

„Bio je veoma kulturan i korektan. Kazao mi je da mu je žao jer me gurao i bio grub prema meni. Razgovor je trajao desetak minuta. Prihvatio sam izvinjenje od tog mladića”, kazao je Dobričanin.

Grupa huligana iz samozvanog "zagoričkog klana" je u subotu veče maltretirala osoblje i oštetila imovinu bolnice.

Direktor Kliničkog centra (KC) Milan Mijović kazao je juče da je podnio krivičnu prijavu zbog incidenta.

Uprava policije saopštila je u nedjelju veče da grupa nasilnika, koja sebe naziva zagoričkim klanom, nije nasrtala na njene službenike i da protiv siledžija uprava KC nije podnijela krivičnu prijavu.

„Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola, koja je ova lica udaljila iz Urgentnog bloka. Netačno je da su ova lica po dolasku policijskih službenika nasrtala na njih, prijetila im ili ih vrijeđala“, saopšteno je tada iz policije.

Te večeri iz KC, nezvanično je rečeno da će snimci video nadzora jasno pokazati kako su se siledžije ponašale i kakvo je bilo postupanje policije.

„Nakon što smo obavijestili policiju da smo ugroženi od nasilnika, nastavili smo da radimo svoj posao. Ne pada nam na pamet da policiji pišemo molbe da rade ono što im je dužnost. Poziv u pomoć policiji je, valjda, dovoljan“, kazali su tada iz KC.

Bonus video: