VASIĆ PORUČUJE

"Pevaj brate 2” u Crnoj Gori: Ponovo ćemo „razbiti”

"Gdje god smo do sada igrali publika je reagovala sjajno, 80 odsto od onih koji su nam prišli nakon predstave, rekli su da je drugi dio bolji"
197 pregleda 6 komentar(a)
Milan Vasić, Foto: Zoran Ilić
Milan Vasić, Foto: Zoran Ilić
Ažurirano: 28.03.2019. 08:18h

Nakon velikog uspjeha predstave “Pevaj brate”, Andrija Milošević, Milan Kalinić i Milan Vasić opet su se okupili istim povodom. U drugom dijelu Marijan Dević Devil (Milošević), Goran Ćirković Fajta (Kalinić) i Uroš Džemić U-Džejl (Vasić) ostvaruju svoje snove i predstavljaju Srbiju na Pjesmi Evrovizije.

Kako će se njih trojica snaći na izboru koji se održava u Albaniji, imaće priliku da vidi večeras publika u Tivtu u Centru za kulturu, sjutra u podgoričkom KIC-u Budo Tomović, u subotu u barskom Centru za kulturu, a u nedjelju u bečićkom hotelu Mediteran.

Vasić za Vijesti otkriva šta publika može da očekuje:

“Sa prvim dijelom, bukvalno smo 'razbili' po Crnoj Gori. Obišli smo je cijelu, u Podgorici smo gostovali desetak puta i uvijek je bilo fenomenalno. Publika nas tamo mnogo voli i bile su pune sale. Plašio sam se kako će biti sa ovim dijelom, ali prema informacijama sve projekcije su rasprodate. Gdje god smo do sada igrali publika je reagovala sjajno, 80 odsto od onih koji su nam prišli nakon predstave, rekli su da je drugi dio bolji. Nadam se da će tako publika reagovati i kod vas”, priznaje Vasić.

“Mislim da je  Eurosong zanimljiva i aktuelna tema, jer u posljednjih nekoliko mjeseci mnoge zemlje su otkazale učešće, što zbog para, što zbog nekvaliteta. Možemo da pokažemo ko sve ide na Eurosong, na koji način se ide na to takmičenje, kao i šta sve EU traži od nas da uradimo da bismo otišli u Evropu”, objašnjava Vasić.

Ideja predstave je da se na komičan način prikaže koliko je naš čovjek zbunjen i kako se osjeća kada  sazna šta treba da  radi da bi ušao u EU. Milan tvrdi da su oni u tome uspjeli i da to potvrđuju reakcije publike.

“Bio sam napet dok smo radili drugi dio, imao sam veliki teret. Prvi je u posljednjih 15 godina najgledanija predstava u Srbiji, a možda čak i u ex-YU. Izvođena je više od 200 puta, pred oko 200 hiljada ljudi. Ko nije gledao uživo, gledao je na Youtubeu, ili je pratio seriju. Poznato je da drugi dio bilo čega obično ispadne lošiji. Međutim, pošto je ekipa kvalitetna i vjerovali smo u to što radimo, sve je ispalo dobro. Tekst Steva Koprivice je sjajan, tako da nije bilo teško da napravimo dobru predstavu”, siguran je on.

Zbog velike odgovornosti koju su osjećali nakon uspjeha prvog dijela, nastavak su malo duže radili.

“Trajalo je desetak dana duže. Radili smo kad smo mislili da imamo dosta energije i mašte. Ako vidimo da smo umorni ili nam se ne radi, sjeli bismo, pili kafu i samo pričali o predstavi. Sljedeći put kad se nađemo, ono što smo pričali u kafiću postavimo na scenu i bude odlično”, prisjeća se Vasić.

To što su njih trojica tokom zajedničkog rada postali dobri prijatelji, smatra dodatnim kvalitetom.

“Ne postoji ni gram sujete i ljubomore. Ne takmičimo se, već nam je želja da timski radimo i napravimo dobru  predstavu. Zato je atmosfera sjajna”, tvrdi Vasić.

U narednim mjesecima Milan neće imati vremena za druge projekte, a jedino što će raditi je nova serija.

“Od 11. februara do juna biću konstantno zauzet, jer predstavu “Pevaj brate” igramo i po 15-16 puta mjesečno. Snimanja za seriju koju tek treba da počnem da radim, uklapaću kad nemam predstavu. Najviše koči to što su mi snimanja u Beogradu, a ja sam, recimo, pet dana u drugoj državi ili čak kontinentu. Nekad dođem na scenu preumoran, ali kad vidim kako publika reaguje, osjećam se odlično”, priznaje on.

„Ideja je da se na komičan način prikaže koliko je čovjek zbunjen i kako se osjeća kada sazna šta treba da  radi da bi ušao u EU”, kaže Vasić.

Nesporazum u Kosovskoj Mitrovici

Milana ćemo uskoro gledati  i u filmu “Nesporazum”.

Ostvarenje govori o Srbinu iz sjeverne Kosovske Mitrovice koji je zaljubljen u Albanku, a u njega se zaljubljuje portparolka francuskog KFOR-a.

“To će biti sjajna priča. Projekat je dosta dugo radio Nenad Todorović, pozorišni reditelj, ali veoma maštovit za film. Imaću malu, epizodnu ulogu. Možda bih igrao i glavnu, ali sam u tom periodu radio drugi pojekat, pa sam samo bio epizoda. Ne bih znao puno da vam ispričam o filmu, ali ono što sam vidio i scenario koji sam čitao, biće to sjajna, realistična priča iz sadašnjeg vremena u Mitrovici”, otkriva on.

Ljudi vole komedije, jer im je cijeli život drama

Posljednjih godina u pozorištu najbolje prolaze komedije, a Milana to nimalo ne čudi:

“Narod je prezasićen dramom. Cio život mu je drama. Male plate, nema zaposlenja, kriza velika, svi su napeti, stegnuti. Zato im je jako potrebna  komedija, a mali broj pozorišta im nudi onu pravu u kojoj će se nasmijati od srca i zaboraviti  probleme.

Publika želi da uživa sat i po vremena i narednih nekoliko mjeseci priča o tome uz osmijeh. Mi smo uboli čak i pravo vrijeme za dobru komediju”, siguran je on.