Policijski savjeti: Što ostavljaš stvari u kolima?

Lalović tvrdi da je živio od laptopa, koji mu je ukraden i zbog toga će, rekao je, pisati ministru policije Rašku Konjeviću
31 komentar(a)
Obijeni automobil, Foto: Arhiva "Vijesti"
Obijeni automobil, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.02.2014. 20:03h

Podgoričanin Filip Lalović, tvrdi da je policijske inspektore čekao duže od sat kod Elektrotehničkog fakulteta (ETF), nakon što je juče u 11.26 časova prijavio da mu je obijen automobil.

Prozor na njegovom "fijatu marei" obijen je između 10.15 i 11.15 časova i iz vozila je ukraden laptop i oko 160 eura.

Lalović je “Vijestima” ispričao da je, kada je vidio razbijeno staklo, pozvao policiju na broj 112. Čovjek koji mu se javio, kako tvrdi, uputio ga je da pozove drugi broj - 122.

“Na tom broju se niko nije javljao, pa sam ponovo pozvao 112. Momak koji se javio, rekao mi je da će on prenijeti gdje sam i da će inspektori za krađe doći. Nakon toga primio sam nekoliko poziva od ljudi koji su se predstavljali kao policajci, koji su me prilično drsko ispitivali zašto sam prvo zvao broj za vanredne situacije”, ispričao je Lalović.

Dodao je da je inspektorima koji su ga zvali objašnjavao da ne zna koji je broj vanrednih situacija i da je pozivao jedini broj policije koji zna - 112.

“Četrdesetak minuta nakon što sam prijavio krađu, nazvao me neki policajac i rekao mi da moram čekati još pola sata, jer rade uviđaj u nekom stanu koji je izgorio. Kada su došli, uviđaj je trajao dva, tri minuta. Uzeli su moje podatke, nisu uzimali otiske, niti slikali automobil. Rekli su mi da mi je ovo nauk da više nikad ne ostavljam torbu u automobilu. Rečeno mi je i da je na parkingu tehničkih fakulteta proteklih dana izvršeno na destine obijanja automobila", rekao je Lalović.

Četrdesetak minuta nakon što sam prijavio krađu, nazvao me policajac i rekao mi da moram čekati još pola sata, jer rade uviđaj u nekom stanu.

Očekuje pomoć Konjevića: U obzir dolazi sve - rashodovani računar ili stari prozor od auta

Lalović tvrdi da je živio od laptopa, koji mu je ukraden i zbog toga će, rekao je, pisati ministru policije Rašku Konjeviću.

“U njemu se nalazi sva dokumentacija firme u kojoj vodim administraciju. Tri godine truda, rada i života bilo je u tom laptopu. Na posao ne mogu, jer nemam na čemu da radim. Nemam ni čim da odem, jer su najavili ove kiše, a prozor mi je slomljen.

Nemam ideju odakle da počnem a kako da završim još manje. Svaku vašu pomoć bih cijenio. U obzir dolazi sve - od rashodovanih laptopova, koje biste bacili, do stakala na nekom od službenih automobila koji nisu u voznom stanju. Ako ništa od toga niste u mogućnosti da učinite, onda bih makar za ubuduće volio da znam da li da zovem 112 ili 122”, piše u pismu koje će Lalović, kako je rekao, poslati Konjeviću.

Bonus video: