optužbe pokćerke

Vudi Alen odbacio optužbe za napastvovanje kao lažne i sramne

Alen je navodono ponašanje koje joj se nije sviđalo i za koje je mislila da je normalno ponavljao često i vješto ga krio od njene majke
0 komentar(a)
Vudi Alen, Foto: Beta/AP
Vudi Alen, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.02.2014. 08:11h

Poznati reditelj Vudi Alen, uzvratio je sinoć na optužbe svoje usvojene ćerke Dilan Farou da ju je seksualno zlostavljao u mladosti, rekavši da su neistinite i sramne.

U otvorenom pismu koje je "Njujork tajms" (The New York Times) objavio juče na svojoj internet stranici, ćerka glumice Mije Farou koju je usvojio Alen prvi put je komentarisala događaje iz 1992. godine, podstaknuta time što Holivud nastavlja da nagrađuje Alena.

"Rekao mi je da legnem na stomak i igram se sa električnim vozićem svog brata. Onda me je seksulano napastvovao", napisala je Dilan Farou (28) u otvorenom pismu njujorškom listu, prenosi Frans pres.

Početkom januara Alen je dobio "Zlatni globus" za životno djelo, a njegov najnoviji film "Tužna Džesmin" (Blue Jasmine) nominovan je za nagradu Američke filmske akademije "Oskar".

Dilan je navela da osjeća krivicu što nije ranije raskrinkala Alena i onemogućila ga da bude u blizini drugih djevojčica.

Prema njenim navodima, Alen je ponašanje koje joj se nije sviđalo i za koje je mislila da je normalno ponavljao često i vješto ga krio od njene majke.

"Njujork tajms" navodi da je Alen odbio da komentariše navode Dilan Farou, a AP navodi da njeno otvoreno pismo nisu komentarisali ni predstavnici reditelja, ni predstavnici Mije Farou.

Protiv američkog reditelja vođena je istraga o navodima za napastvovanje djece 1993, ali su tužioci odustali od podizanja optužnice.

Navodi iz 1992. godine usledili su ubrzo pošto je Alen prekinuo vezu sa Mijom Farou, a započeo sa njenom usvojenom ćerkom Sun-Ji Previn, koja je imala u to vreme 19, a on pedesetak godina.

Alen joj nije bio poočim, a njih dvoje su se venčali 1997. godine i imaju dve usvojene ćerke, podseća AP.

Preporučujemo za Vas