opet otvorena priča

Vudi me tjerao da legnem na stomak, a potom me seksualno napao

Dilan kaže da joj je dosta da holivudska filmska industrija zatvara oči pred onim što se događalo prije 20-ak godina
97 pregleda 11 komentar(a)
Vudi Alen, Foto: Apieceofmonologue.com
Vudi Alen, Foto: Apieceofmonologue.com
Ažurirano: 02.02.2014. 16:37h

Dilan Farou (28), usvojena kćerka bivših partnera Vudija Alena (78) i Mije Farou (68), prvi put je javno progovorila o rediteljevom seksualnom zlostavljanju kada joj je bilo sedam godina jer joj je, kako kaže, dosta da holivudska filmska industrija zatvara oči pred onim što se događalo prije 20-ak godina. Ispričala je da je Vudi kao djevojčicu uzeo za ruku i odveo na tavan na drugom spratu kuće.

"Rekao mi je da legnem na stomak i igram se bratovim električnim vozom i zatim me seksualno napao. Razgovarao je sa mnom dok je to radio, šaputao mi je da sam bila dobra djevojka, da je to naša tajna, obećao mi je da ćemo ići u Pariz i da ću biti zvijezda u njegovim filmovima", otkrila je Dilan u svom pismu objavljenom na blogu Njujork Tajmsa.

Ispričala je da je reditelj dirao i radio kojekakve stvari koje joj se nisu sviđale, stavljao joj je palac u usta, tjerao je da gola ide sa njim u krevet i stavljao joj glavu u golo krilo i uzdisao.

"Mislila sam da se očevi tako ponašaju prema kćerkama, ali nakon onog što mi je učinio na tavanu osjećala sam da je to ipak drugačije", rekla je i dodala da je pokušavala da se sakrije od njega, ali bi je reditelj uvijek pronašao

Nakon što to više mogla da drži u sebi, povjerila se majci Miji i pitala je radi li i njoj takve stvari. Šokirana Mia je Vudija optužila za seksualno zlostavljanje kćerke i par je raskinuo 1992. godine. Uslijedila je pravna bitka, Dilan je posjećivala psihologe i stalno ponavljala svoju priču, a Alen je izgubio pravo da posjećuje djecu. Reditelj je negirao optužbe za seksualno zlostavljanje i nikada nije bio osuđen.

Ubrzo nakon što je raskinuo sa Mijom, otkriveno je da je započeo ljubavnu vezu sa usvojenom kćerkom Sun-Ji Previn sa kojom se oženio 1997. godine i ima dvije kćerke. Dilan je uvjerena da je iskoristio polni odnos sa njenom polusestrom Sun-Ji da bi zataškao njeno zlostavljanje. Zbog svega što je proživjela borila se sa poremećajima u prehrani, strahovala je od dodira muškaraca zbog čega je počela da se samopovređuje i pokušala da se ubije.

Preporučujemo za Vas