Čak Palahnjuk piše nastavak kultnog romana "Klub boraca"

Autor je prije često izražavao suzdržanost prema pisanju nastavka, iako je u više navrata napomenuo da bi za njega bio moguć samo u formatu strip-albuma
131 pregleda 2 komentar(a)
Klub boraca, Fight club, Foto: Telegraph.co.uk
Klub boraca, Fight club, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 31.01.2014. 12:32h

Čak Palahnjuk piše nastavak legendarnog romana “Klub boraca”, koji je dodatnu slavu stekao i filmskom adaptacijom u režiji Dejvida Finčera (1999). Strip će biti mračan i uznemirujući i uskoro je pri kraju, tvrdi autor.

Kršeći prvo i drugo pravilo “Kluba boraca”, Palahjuk je otkrio je da je strip, nastavak knjige koja je stekla vojske vjernih obožavaoca, uskoro gotov. Slavni i kontroverzni američki autor objavio je u julu prošle godine da piše “mračni i uznemirujući nastavak” koji se događa deset godina nakon kraja priče o Tajleru Dardenu.

“Ovoga puta slušamo priču iz Tajlerove perspektive, on zaviruje u Džekov um i priprema svoj povratak. Džek je zaboravan. Marla se dosađuje. Njihov brak potresaju bure sredovječne malograđanske dosade. Tek kada njihov dječak nestaje i saznaju da ga je oteo Tajler, Džek je opet uvučen u svijet haosa, nereda i pustošenja”, objašnjava pisac.

Na službenoj stranici za obožavaoce romana i filma Dejvida Finčera koji je izašao 1999, tri godine nakon objavljivanja originalne priče, Palahjuk je napisao da je njegov scenario za strip proslijeđen piscu Metu Frekšonu i neimenovanom izdavaču na recenziju, kao i da će izlaziti u sedam nastavaka na preko 210 stranica.

Autor je prije često izražavao suzdržanost prema pisanju nastavka, iako je u više navrata napomenuo da bi za njega bio moguć samo u formatu strip-albuma.

“Medij oblikuje poruku, pa ću ponovno da učim kako da napišem priču. Inače imam tendenciju da držim cijeli zaplet u glavi sve dok ne postoji mogućnost da ga zaboravim. Jednom kada počnem da pišem ne mogu da se zaustavim. Grozničavi, iscrpljujući ritam pisanja jeidni je dio cijelog procesa kojeg se bojim”, kazao je Palahnjuk.

K.V.

Autor je prije često izražavao suzdržanost prema pisanju nastavka, iako je u više navrata napomenuo da bi za njega bio moguć samo u formatu strip-albuma

Bonus video: