Bez imalo milosti: Objavljen snimak borbe pasa, u kojoj pit bul umire

Na snimku koji traje skoro pet minuta, dvije muške osobe puštaju u borbu pit bul terijera i šarplaninca
542 pregleda 60 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2014. 11:41h

Snimak u kojem se kolju šarplaninac i pit bul terijer, te u kojem pit bul gubi bitku i na kraju umire, objavljen je na društvenoj mreži Facebook.

Snimak je juče objavio Sead Kurpejović, ali je video vrlo brzo počeo da se širi putem društvene grupe Facebook, uz brojne osude prikazanog.

Kurpejović je video prvi put objavio u aprilu prošle godine, ali ga je juče ponovo postavio na početnu stranicu svog profila.

„Gledaj kako Šapo davi pita“, prvi je komentar koji je Kurpejović objavio po postavljanju videa na Facebooku.

Video je uklonjen sa kanala YouTube zbog nasilnih scena na njemu.

Na snimku koji traje skoro pet minuta, dvije muške osobe puštaju u borbu pit bul terijera i šarplaninca. Tokom trajanja borbe niko od posmatrača i ne pokušava da radzvoji pse, već bodre pse.

„Hajde, hajde, hajde mali...“, čuje se u pozadini.

Nakon oko tri minuta borbe, posmatrači radzvajaju pse.

„Evo ga šampion“, čuje se komentar jednog od posmatrača, dok drugi komentarišu da li je pit bul terijer živ.

„Nije umro“, govori jedan, drugi prilazi i gura psa, da provjeri da li je zaista živ.

„Bogami ga je udavio“, dodaje neko iz pozadine.

Za to vrijeme dvojica non stop podižu glavu pit bula, provjeravajući da li je stvarno živ, međutim glava životinje beživotno pada na zemlju.

Borba pit bula i šarplaninca se, sudeći po komentarima na profilima korisnika, održava negdje na sjeveru Crne Gore, najvjerovatnije u okolini Rožaja.

Fondacija za spasavanje pit bul terijera i američkih staforda iz Poljske nedavno je izvijestila crnogorsku policiju o borbi pasa u Podgorici, o čemu svjedoče brojne fotografije objavljene na Fejsbuk profilu jednog od vlasnika pitova.

Prijava je policiji poslata 10. januara, a prema riječima Olge Kovalske, poljska Fondacija još nije dobila bilo kakvu povratnu informaciju po osnovu prijave. Odgovori u vezi sa tim slučajem iz policije nisu još stigli ni redakciji „Vijesti“.

Fondacija iz Poljske je izvijestila da je osoba koja se na društvenoj mreži Fejsbuk predstavlja kao Jumbo Radonjić učestvovala u borbi pasa. O tome svjedoči i Fejsbuk objava Radonjića iz novembra prošle godine u kojoj je, kroz komentare na fotografiju pit bula bez dijela njuške, na pitanje jednog od korisnika da li je pas pobijedio, odgovorio „Da, na 2.50“. Navedeni broj se odnosi na vrijeme za koje je Radonjićev pas savladao protivnika.

Na drugoj fotografiji koja je objavljena u istom periodu, jedan čovjek drži pita, dok drugi rukom pokazuje kako mu je obraz povrijeđen i kako sa njega visi koža. Radonjić je zainteresovanima objasnio kako je u pitanju borba sestara, čije porijeklo su potom ostali nahvalili kao poznato po dobrom ugrizu.

Galerija

Bonus video: