Na dodjeli Oskara počast “Čarobnjaku iz Oza”

Ova filmsko-muzička avantura za cijelu porodicu snimljena je davne 1939. prema popularnoj dječijoj knjizi L. Frenka Bauma
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2014. 08:45h

Na ovogodišnjoj 86. dodjeli Oskara posebna čast biće odata filmu “Čarobnjak iz Oza” kompanije MGM koji slavi 75. godišnjicu, najavili su producenti dodjele prestižnih nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauke, Krejg Zadan i Nil Meron.

Ova filmsko-muzička avantura za cijelu porodicu snimljena davne 1939. prema popularnoj dječijoj knjizi L. Frenka Bauma, zaradila je šest nominacija za Oskara i na kraju osvojila dvije zlatne statue i to za najbolju originalnu pjesmu i najbolju muziku.

Među nominacijama koje je “Čarobnjak” imao bila je i ona za najbolji film, ali te godine vladao je drugi klasik - “Prohujalo sa vihorom”.

“Čarobnjaka iz Oza” režirao je Viktor Fleming, a na čelu glumačke ekipe su Džudi Garland, Frenk Morgan, Rej Boldžer, Bert Lar...

Svečanost dodjele Oskara održaće se drugog marta u “Dolby Theatreu” u Holivudu, a voditeljka programa biće Elen Deženeris.

Galerija

Bonus video: