Jovana Lačević: Samo smo se čupale

Mlađa od sestara Lačević svjedočila juče pred sutkinjom Jelenom Perović u Osnovnom sudu
1146 pregleda 46 komentar(a)
Nina Lačević, Foto: Vlado Otašević
Nina Lačević, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 30.01.2014. 09:25h

Podgoričanka Jovana Lačević (19), kazala je juče u Osnovnom sudu da se sa bivšom drugaricom Aidom Kočan (23) samo počupala za kosu, kod butika “Koton” u februaru 2011. godine u Podgorici.

Beranki Bojani Barjaktarević (26), Podgoričanki Nikoliji Lačević (23), njenoj mlađoj sestri Jovani i Cetinjanki Ivi Globarević (20) sudi se zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda Kočan.

Barjaktarević, Lačević i Globarević na prošlom ročištu početkom decembra prošle godine, negirale su da su u februaru 2011. fizički napale Kočan.

To je juče potvrdila i Jovana Lačević, koja je, kada se taj incident dogodio, bila maloljetna.

Ona nije svjedočila u decembru iako je bila prisutna.

Sutkinja Jelena Perović, kazala je tada da će je saslušati samo u prisustvu nekog od njenih roditelja, tako da je juče tokom Jovaninog saslušanja bila prisutna njena majka Valentina Lačević.

“Ne sjećam se svega šta se tada desilo, jer je prošlo dosta vremena. Znam da me je Aida zvala telefonom da mi donese neke stvari i robu koju je od mene pozajmila. Našle smo se u ulazu gdje sam bila sa Bojanom”, kazala je Lačević.

Dodala je da je potom između njih nastao konflikt.

“Nešto smo se prepucavale i počele da se čupamo za kosu. Bojana nas je razdvajala. Kad je sve bilo gotovo, Aida je pošla”, rekla je Lačević.

Istakla je da ju je prije tog incidenta Kočan zvala dva puta i dolazila ispred njene zgrade da joj prijeti.

“Prijetila mi je zbog nekih priča rekla-kazala. Ne mogu se sjetiti tačno zbog čega. Znam da sam to veče zaradila od nje manje povrede oko oka, a za nju ne znam je li imala kakve povrede. Tu noć mi je vratila garderobu”, rekla je Lačević.

Sutkinja Perović kazala je da će izdati naredbu policiji za prinudno dovođenje oštećene Kočan, kako bi bila saslušana na sljedećem ročištu.

Ona se nekoliko puta, uprkos pozivima, nije pojavljivala na sudu, uz obrazloženje da se odselila sa Starog aerodroma, gdje je ranije živjela.

Prema ranijim informacijama “Vijesti” Kočan je nakon incidenta 2011. godine, okrivljene djevojke prijavila policiji koja ih je uhapsila, dok je ona prebačena u Urgentni centar.

“Djevojka je primljena sa povredama glave, oko 2.25 časova u noći između petka i subote. Zadržana je nekih dva sata zbog opservacije, koja je karakteristična za slučajeve povreda glave. Nakon pregleda, poslata je na kućno liječenje. Njene povrede nijesu bile teže prirode”, kazao je u februaru 2011. Vladimir Dobričanin, direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore.

Bonus video: