“Siluete varoši” u Kolašinu

U toku su raznovrsne radionice na Međunarodnom festivalu alternativnog teatra Korifej
118 pregleda 0 komentar(a)
Korifej, Kolašin, Foto: Korifej
Korifej, Kolašin, Foto: Korifej
Ažurirano: 09.08.2018. 08:14h

Pored bogatog pozorišnog i fimskog programa, i ove godine, u okviru Međunarodnog festivala alternativnog teatra organizuju se radionice, kako likovne, tako i one temetaski vezane za tetatar.

Prva radionica ovogodišnjeg Korifeja: „Siluete varoši” obuhvatala je dizajn i izradu instalacija za fotografisanje koje su, nakon oslikavanja, postavljene na nekoliko lokacija u centru grada već izazivale pažnju prolaznika.

“Radionica je bila namijenjena prvenstveno srednjoškolcima, koje smo direktno uključili u proces. Postavljanje takozvanih „silueta” povezuje crtež, ilustraciju, kao i street art. Ove intervencije u javnom prostoru kreiraju određenu scenografiju, čime duh “Korifeja” biva dodatno prisutan tokom festivala”, kazao je dizajner Srđa Dragović koji je vodio tu radionicu, a dodao je da je i umjetnik Mladen Karišik dao veliki doprinos u realizaciji.

Uskoro počinje radionica “Murali varoši” koju vodi likovna umjetnica Milena Vukoslavović. Završena je i glumačka radionica „Pozorište ličnog stava” koju je vodila glumica Jelena Đukić, a u toku je „Usputno pozorište” sa glumicom Anđelijom Rondović.

Bonus video: